AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Inter
4-4-2

20

(0-0)

Yleisöä 905

FC Lahti
3-5-2
vko.39 // 25.9.2018

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

FC Inter palaa keskiviikkona jälleen kotikentälleen Veritas Stadionille.

FC Inter yrittää palata voittojen tielle keskiviikkona, kun FC Lahti vierailee Turussa. Myös lahtelaiset haluavat palata voittokantaan.

Keskiviikon ottelu piti alun perin pelata toukokuun alussa, mutta Interin voittoon päättyneen Suomen Cupin finaalin myötä sille jouduttiin etsimään uusi päivämäärä.

Inter ja FC Lahti ovat kohdanneet toisensa kaksi kertaa tällä kaudella. Inter on näistä otteluista voittanut toisen ja kerran on päädytty maalittomaan tasapeliin. Interin päävalmentaja John Allen toivoo, että Inter pystyy jatkamaan hyviä otteita lahtelaisia vastaan myös keskiviikkona Veritas Stadionilta.

- Meillä on tällä kaudella heitä vastaan ollut kaksi hyvää ottelua. Toivon, että pystymme jatkamaan samaa rataa myös huomenna ja saavuttamaan vihdoin myös voiton. Saisimme siitä hyvän buustin loppukauden otteluihin, Allen sanoi.

Inter ja Lahti ovat olleet viime otteluissa vaikeuksissa. Kumpikin joukkue on ollut pitkään ilman voittoja.

- Olemme periaatteessa samassa tilanteessa molemmat joukkueet. Olemme kumpikin pelanneet pitkään ilman voittoa ja molemmat tekevät varmasti kaikkensa sen saavuttamiseksi. Heillä on näissä peleissä ollut omat ongelmansa, mutta me olemme kaatuneet maalintekoon, mihin pyrimme hakemaan jälleen huomenna parannusta.

Interillä on menossa tällä hetkellä tiivis ottelutahti. Allen lupaileekin keskiviikon otteluun rotaatiota.

- Meillä on kolme peliä viikon sisällä ja Lahti-peli on niistä toinen. Tulemme varmuudella kierrättämään pelaajia huomisessa ottelussa. Tuoreiden pelaajien myötä saamme uusia vaihtoehtoja kentälle. Terveystilanne on tällä hetkellä hyvä, sillä vain Timo Furuholm ja Tero Mäntylä ovat meiltä sivussa ja hekin pelikieltojen takia.

FC Lahti kävi edellisellä kierroksella Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana. Siipirikkoisena otteluun lähtenyt Lahti aloitti hyvin ja sai muutaman vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Vedot kuitenkin kilpistyivät muuriin. SJK:n paras paikka tuli Shahdon Winchesterille, kun hän katkaisi Damjan Siskovskin avauksen ja pääsi yksin läpi. Siskovski kuitenkin tuli oikea-aikaisesti vastaan ja osui käsillään palloon riistäen pallon SJK-hyökkääjältä.

Toinen jakso Seinäjoella ei hienouksia tarjonnut. Lahti hallitsi peliä, mutta ei päässyt maalipaikoille. Kotijoukkue tyytyi vain puolustamaan. Näin ollen Lahden yhdeksäs perättäinen voitoton ottelu tuli maalittomalla tasapelillä.

Inter-otteluun Lahti saa helpotusta kokoonpanoon. Stênio ja Santeri Hostikka ovat kärsineet pelikieltonsa. Myös Hassan Sesay, Paavo Voutilainen ja Nuutti Laaksonen ovat valmennuksen käytettävissä. Loukkaantuneina ovat yhä Tim Martinen, Kalle Taimi ja Josimar Lima.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas lähtee joukkoineen Turkuun hakemaan revanssia. Korkeakunnaksen mukaan joukkueen henki on vaikeasta jaksosta huolimatta hyvä. Hän lupaa peliaikaa edellisissä otteluissa onnistuneille. Korkeakunnas joukkoineen haluaa loppukaudesta hyvän ja positiivisen.

- Emme ole tällä kaudella onnistuneet voittamaan Interiä, joten revanssia lähdemme hakemaan. Voittamaan lähdemme, sillä edellisestä voitosta on vierähtänyt liian pitkä aika. Siitä huolimatta joukkueen henki on edelleen hyvä ja joukkue on täynnä ammattilaisia, jotka haluavat voittaa. Loppukaudesta ne, jotka pelaavat hyvin, tulevat saamaan minuutteja. Haluamme hyvän ja positiivisen lopun, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahti ja FC Inter ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Kisapuistossa. Ensimmäisessä ottelussa Inter oli vahvempi 2-1. Interin molemmat maalit iski Abdoulie Mansally. Lahdelta osui Stênio. Jälkimmäinen kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin.

FC Inter-FC Lahti Veritas Stadionilla keskiviikkona 26.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.