HJK
4-3-3
vko.19 // 7.5.2018

HJK puristi pisteet PS Kemiltä (PS Kemi-HJK 1-2)

PS Kemi piti HJK:ta tiukoilla Oulun Raatissa, mutta helsinkiläiset hakivat lopulta 2-1 (1-1) -vierasvoiton. HJK:n maaleista vastasivat Nikolai Alho ja Joao Klauss, PS Kemin puolestaan Keaton Isaksson.

PS Kemi taisteli hyvin hallitsevaa tuplamestari HJK:ta vastaan Oulun Raatin pehmeällä ja muhkuraisella nurmella, mutta ei lopulta saanut palkintoa pisteiden muodossa. HJK onnistui maalinteossa kahdesti PS Kemin yhtä vastaan ja se merkitsi pisteiden matkaamista Helsinkiin.

Ottelussa nähtiin paljon kaksinkamppailuja mies miestä vastaan ja alustasta johtuen myös runsaasti pitkiä palloja. PS Kemi pysyi hyvin Klubin kintereillä, esimerkiksi ensimmäisen jakson pallonhallinta meni vieraille ainoastaan prosentein 52-48. Maalintekopaikoille vieraat pääsivät kuitenkin isäntiä useammin. PS Kemillä oli saumaa lisäosumiin lähinnä erikoistilanteissaan, mutta niistä ei syntynyt juurikaan vaaraa Maksim Rudakovin vartioimalle HJK-maalille.

Maalinteon makuun päästiin vasta avausjakson lopulla. 39. minuutilla Rafinha ja Akseli Pelvas pohjustivat tekopaikan Nikolai Alholle, joka pääsi niittämään 0-1 -maalin aivan Oskari Forsmanin nokan edestä. PS Kemin tasoitus syntyi vain kaksi minuuttia myöhemmin. Kulmapotkun jälkitilanteessa Victor Shevchenko lähetti laidalta korkean kaaripallon maalille ja Keaton Isaksson pääsi niittaamaan kauden kolmannen liigamaalinsa.

HJK:n voittomaali syntyi kemiläisittäin harmittavalla tavalla 68. minuutilla. Klaus Di Mello riisti pallon Julian Guevaralta boksin rajamailla ja veti tarkasti PS Kemin maalin takakulmaan tolpan juureen. Guevaralla oli tilaisuutensa purkaa pallo väljemmille vesille, mutta joukkueen kapteeni hukkasi pallon ja Klaus käytti tilaisuutensa.

PS Kemi-TPS Oulussa Raatin stadionilla sunnuntaina 13.5. kello 18.30 ja TPS-HJK Veritas Stadionilla perjantaina 18.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.