4-4-2
vko.34 // 26.8.2017

Ilves kaatoi HIFK:n (Ilves-HIFK 2-1)

Ilves väänsi voiton HIFK:sta. (Kuva: Leo Hynninen)

HIFK ei kyennyt pitämään johtoaan lauantaina Tampereella ja Ilves tuli takaa rinnalle ja ohitse 2-1 (1-1)-voittoon.

Juho Mäkelä iski uransa sadannen Veikkausliigamaalin 27. minuutin pelin kohdalla ja vei HIFK:n 1-0-johtoon. Ilves tuli kuitenkin tasoihin neljän minuutin kuluttua, kun Eero Tamminen iski 1-1-tasoituksen. Ilves otti 2-1-johdon toisen puoliajan alussa, kun Ariel Ngueukam pääsi heiluttamaan verkkoja. Ne jäivät myös loppulukemiksi.

Ilves ja HIFK kohtasivat lyhyen ajan sisään jo toisen kerran. Edellisen kohtaamisen Ilves vei rikkaiden futisvaiheiden jälkeen lukemin 4-3 ja tällä kertaa Tammelassa Ilveksen onneksi juhlia vietettiin lukemin 2-1.

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä. Ilves siirteli palloa, mutta hyville paikoille pääseminen ei onnistunut Molempien joukkueiden mielissä lienee edellinen kamppailu, jossa harrastettiin avoimien ovien päivää. HIFK haki elintärkeitä pisteitä ja se näkyi myös pelaamisen asenteesta. Kumpikaan joukkue ei kaihtanut kovia otteita ja monessa tilanteessa yleisö kuohahtikin, kun tunteet kentällä kuumenivat.

Kotijoukkueen harmiksi HIFK iski johtomaalin. Maalivahti Mika Hilanderin ja toppari Tatu Miettusen kommunikaatiovirheen seurauksena Ilves lahjoitti Mäkelälle 100. Veikkausliigamaalin. Ilves onnittelee (vaikkakin vastentahtoisesti) Mäkelää huikean rajapyykin rikkomisesta.

Kotiyleisön onneksi Eero Tamminen tasoitti ottelun Emile Paul Tendengin syötöstä. Nopea tasoitusmaali siirsi Ilveksen saman tien takaisin kuskin paikalle. Tammisen tarkka sijoitus löysi tiensä maalin takakulmaan. Se oli osuma, joka antoi Ilvekselle mahdollisuuden voittaa ottelu.

Ilves lähti ottelun toiselle jaksolle uudella energialla. Marius Noubissin tilalle vaihdettu Tuco toi otteluun uudenlaista energiaa hänen jahdatessa maalipörssin kärkisijaa. Nälkä tuotti lopulta tulosta, kun Iiro Järvisen vahva nousu ja millintarkka keskitys löysi Tucon, joka ei erehtynyt maalin edustalla. Maininnan arvoista maalissa on Ruben Ayarnan upea avaava syöttö ensin Järviselle.

Tuco nousi maalillaan Veikkausliigan maalipörssissä kärkisijalle yhdessä Morelosin ja Aleksei Kangaskolkan kanssa 11 maalillaan.

Ilveksellä oli useita paikkoja lisätä johtoa, mutta ottelu päättyi lopulta lukemiin 2-1.

FC Inter – Ilves torstaina 7.9. kello 18.30 Veritas Stadionilla ja HIFK – IFK Mariehamn perjantaina 8.9. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut