JJK
4-4-2
vko.31 // 5.8.2017

Ilves kaatoi JJK:n niukasti (Ilves-JJK 2-1)

Ilves otti lauantaina niukan 2-1 (2-1) -voiton Tammelassa vierailleesta JJK:sta.

Gael Etock vei vieraat johtoon, mutta Ilves käänsi pelin edukseen jo ennen taukoa Iiro Järvisen ja Tatu Miettusen osumilla. Toisella jaksolla ei maaleja nähty ja pisteet jäivät Tampereelle.

Kotijoukkue lähti otteluun hyväksi havaitulla kolmen topparin alakerralla. Ilves hallitsi tapahtumia, mutta hyökkäyksiin lähdöissä ja viimeisen kenttäkolmanneksen syötöissä oli parantamisen varaa.

Pallonhallinnasta huolimatta Ilves sai kylmää vettä niskaansa vartin pelin jälkeen. JJK loi painetta rangaistusalueen lähettyville. Lauri Ala-Myllymäki esti Mikko Mannisen laukauksen sääntöjen vastaisesti. Seuranneesta vapaapotkusta Gael Etock tykitti boksin rajalta kauden kuudennen maalinsa.

Keltapaidat eivät jääneet kotiyleisönsä edessä vain voivottelemaan tilannetta. Painostusta jatkettiin ja tasoituskin syntyi nopeasti. 24. minuutilla Ala-Myllymäki syötti Iiro Järvisen puolittaiseen läpiajoon. Hänen suoraviivainen ratkaisunsa yllätti maalivahti Teppo Marttisen etukulmasta. Maali oli Järviselle ensimmäinen Ilveksen liigapeleissä.

Hyviä tilanteita syntyi etenkin keskitysten ja laitanousujen avulla. Järvinen pääsi toistamiseen loistavaan vetopaikkaan, mutta veto viuhui etutolpalta ohi. Tuco puski pallon ristikkoon. Yrityksen puutteesta ei voinut moittia.

Palkintokin tuli lopulta avausjakson lopussa. Ylös noussut toppari Tatu Miettunen seurasi kulmapotkun loppuun asti ja tuikkasi johto-osuman hölmistyneiden kettupaitojen keskeltä. Tauolle siirryttiin kovasta vauhdista hengästyneinä.

Maalipaikoissa ei säästelty toisellakaan jaksolla, päinvastoin. Felipe Aspegren ja Lauri Ala-Myllymäki pääsivät koettamaan lähietäisyydeltä onneaan, mutta pallo ei osunut kohteeseen.

JJK lisäsi pelaajia hyökkäykseen luottaen kolmen alakertaan. Tunnin pelin jälkeen moottori käynnistyi takaa-ajoon. Takatolpalle hiipinyt Hendrik Ojamaa oli lähellä tasoitusta Mannisen keskityksestä, mutta pusku lipui ohi. Felix Gustavsson puolestaan ohjasi kulmapotkun parin metrin päästä maalin yli.

Päävalmentaja Jarkko Wiss reagoi tilanteeseen. Pelaajavaihdot toivat pallon perässä juosseille jyväskyläläisille lisärasitetta. Loukkaantumisensa selättänyt Emile Paul Tendeng tarjosi tuttuja taikurimaisia kikkojaan. Eero Tamminen oli pirteä laitanousuissaan.

Kettupaidat hyödynsivät tilaisuuden tullen nopeita vastahyökäyksiä. Samalla pelaajien väliset etäisyydet kasvoivat. Tupsukorvat pääsivät juoksemaan linjojen taakse tyhjään tilaan. Tässä vaiheessa 3-1 maali olisi ollut naula JJK:n arkkuun, mutta jännitys säilyi loppuun asti.

Hieman kärjistettynä lähes jokainen kotijoukkueen pelaaja oli lähellä täysosumaa viimeisen vartin aikana. Tammelan yleisö huokaili epäonnisesti päättyneitä tilanteita, joita tuli kuin liukuhihnalta. Pallo kävi ylärimassa, maalin katolla ja aivan maaliviivalla pomppimassa. Edes kahden miehen vapaa läpiajo ei tuottanut tulosta.

Loppuvihellys päästi molemmat osapuolet ansaitulle levolle. 2-1-tulos vaikuttaa lopulta melko niukalta lukemalta tilanteisiin nähden.

PS Kemi – Ilves keskiviikkona 9.8. kello 18.30 Sauvosaaressa ja KuPS – JJK torstaina 10.8. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut