AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PS Kemi
4-4-2

21

(1-0)

Yleisöä 1151

FC Inter
3-5-2
vko.30 // 28.7.2017

Ennakko: PS Kemi-FC Inter

Ennakko: PS Kemi-FC Inter

PS Kemi pääsee pitkästä aikaa kotikentälleen, kun lauantaina vastaan asettuu FC Inter Turusta.

Inter on ollut kemiläisille mieluisa vastus. Turkulaiset eivät ole nimittäin kertaakaan pystyneet voittamaan PS Kemiä Veikkausliigassa. Joukkueiden neljästä liigakohtaamisesta PS Kemi on voittanut kolme – viimeksi toukokuussa Veritas-stadionilla 0-2 – ja kerran on päädytty maalittomaan pistejakoon. Maalisuhdekin on PS Kemin eduksi 8-2.

PS Kemi lähtee hakemaan ottelusta ehdottomasti voittoa. Edellisen kerran joukkue esiintyi Sauvosaaressa 29. kesäkuuta, jolloin RoPS:n kanssa päädyttiin 1-1 -pistejakoon. Sen jälkeen joukkue on kokenut kolme vierastappiota – kuntopuntarin kärjessä olevia FC Lahtea ja HJK:ia sekä KuPS:aa vastaan.

– Ehdottomasti nyt on kotivoiton paikka. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kolmen sarjapisteen ottaminen, painottaa valmentaja Jari Åhman PS Kemin sivuilla.

Viime sunnuntaina PS Kemi taisteli mainiosti pisteistä HJK:n vieraana, mutta sarjajohtajan viimeisen reilun kymmenen minuutin loppurynnistys jätti kemiläiset ilman tuliaisia Helsingistä. Edellisen kerran PS Kemi on saanut täyden pistepotin 14.6, jolloin joukkue kukisti HIFK:n vieraskentällä 0-2.

PS Kemi lähtee otteluun ilman kokoonpanomurheita. Myös uudet hankinnat Sergei Mosnikov ja Albion Ademi ovat Åhmanin käytettävissä. Joukkue kaipaa varmuutta puolustuspeliinsä ja tehoja hyökkäyksiin. Filip Valencicin lähdettyä maalitilaston ykkösenä on Abdoulie "Kenny" Mansally neljällä osumalla perässään kolme maalia tehnyt Rasmus Karjalainen. Syöttötilaston kärjessä on Momodou Ceesay neljällä syötöllä. Maaleja mies on onnistunut tekemään kaksi.

PS Kemi on siis ollut Interille toistaiseksi mahdoton voitettava.

- Kyllä meillä on revanssin paikka huomenna, sen on ihan selvä asia. Inter ei ole voittanut Kemiä vielä Veikkausliigassa, joten yritämme saada huomenna tähän muutoksen, toteaa Interin päävalmentaja Shefki Kuqi seuransa verkkosivuilla.

Interin edellinen ottelu viime lauantaina Ilvestä vastaan sujui varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Kuqin mukaan hyvin. Hän toivookin, että joukkue pystyisi yhdellä muutoksella samaan huomenna.

- Ilves-ottelun avausjakso oli meiltä todella hyvä. Varsinkin meidän prässi toimi hyvin. Nyt meidän pitää saada siirrettyä tuo sama peliin huomenna ja käyttää maalipaikat hyväksi. Ensimmäisen maalin merkitys on otteluissamme ollut suuri ja jos onnistumme sen tekemään, niin olemme vahvoilla, uskoo Kuqi.

Interin kokoonpanosta ovat sivussa varmuudella lauantain ottelusta pelikieltoaan sovittava Ari Nyman sekä vammojen takia kevyen harjoittelun jo aloittanut Henrik Moisander, Niko Markkula, Kevin Mombilo, Kosta Manev ja Elias Mastokangas. Inter saa vastaavasti Kemi-peliin mukaansa Ilves-pelin huilanneen Julien Faubertin.



PS Kemi - FC Inter lauantaina 29.7. kello 17.00 Sauvosaaressa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.