AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-3-3

20

(0-0)

Yleisöä 1427

FC Inter
4-4-2
vko.24 // 16.6.2017

Ennakko: RoPS-FC Inter

Ennakko: RoPS-FC Inter

RoPS ja FC Inter avaavat osaltaan Veikkausliigan toisen kolmanneksen launtaina Rovaniemen Keskuskentällä.

RoPS on päässyt harjoittelemaan hyvin maaottelutauolla. Mukana menossa ovat olleet niin Antti Okkonen, Robert Taylor, Eetu Muinonen ja monet muut loukkaantumisiaan parannelleet pelaajat.

- En edes muista, koska edellisen kerran tämän joukkueen kanssa olisi ollut yhtä tiivis mutta samalla lämminhenkinen alkuviikko, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kommentoi.

Runkopelaajien paluu näkyy joukkueessa monella tapaa. Enää kentällä ei vilistä pelkkiä nuorukaisia.

- Se ehkä unohtuu, mutta meillä on tässä joukkueessa se tietty ripaus kokemustakin. Kun se ripaus on nyt mukana myös täällä harjoituskentällä, niin nuorillakin pelaajilla rima nousee. Sitä myöden tekemisen taso paranee koko joukkueella, luotsi lisää.

Malinen kuitenkin muistuttaa joukkueensa rikkonaisesta alkukaudesta. RoPS ei ole päässyt vetämään montakaan harjoitusta täydellä miehistöllä. Tässä tilanteessa joukkueen tekemisestä ei haluta tehdä liian monimutkaista.

- Olemme tehneet tiettyjä täsmennyksiä, joiden tarkoitus on selkeyttää pelaamista. Erikoistilanteista lähtien meillä on oltava selkeät vaihtoehdot. Tähän FC Inter on nyt meidän ensimmäinen koitinkivi.

Inter puolestaan on kerännyt tähän mennessä 18 pistettä. Nämä ovat kertyneet viidestä voitosta ja kolmesta tasapelistä. Yksi näistä voitoista tuli juuri lauantaista vastustajaa RoPS:aa vastaan. Tuon Interin 6-2-murskavoittoon päättyneen ottelun Interin päävalmentaja Shefki Kuqi kehottaa kuitenkin unohtamaan välittömästi.

- Voitimme RoPS:n kauden avauspelissä, mutta sitä ei kannata nyt muistella. Jos sen teemme, niin olemme vaikeuksissa. Tässä sarjassa jokainen joukkue voi voittaa kenet tahansa. Helppoja otteluita ei ole, Kuqi kommentoi.

Inter on ollut vahva tällä kaudella vieraskentällä. Joukkue on ottanut viidestä voitostaan peräti neljä vieraista.

- Olemme pitäneet kolmessa viimeisessä vierasottelussa nollan omassa päässä. Se antaa hyvän pohjan tuloksen saamiselle. Olemme pelanneet nöyrästi oman pään kautta ja se on tuonut tulosta.

Huomiseen otteluun Inter-luotsi toivoo samaa kurinalaisuutta ja nöyryyttä, kun tämän kauden muissa vierasotteluissa. RoPS:lla on varmasti myös näytön paikka.

- RoPS haluaa varmasti näyttää meille. Voitimmehan heidät keväällä reilusti. Me voimme lähteä peliin huomenna luottavaisesti. Tavoitteena on pelata jälleen kurinalaisesti puolustussuuntaan ja käyttää hyökkäyspäässä paikat tehokkaasti hyväksi. Jos onnistumme tässä, niin saamme ottelusta varmasti hyvän tuloksen, luotsi painottaa.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna vammojen takia Guy Gnabouyou, Niko Markkula ja Mika Mäkitalo. Joukkueen edellisestä SJK-ottelusta sivussa olleet Arttu Hoskonen ja Njazi Kuqi ovat sen sijaan jälleen mukana Rovaniemelle matkustavassa ryhmässä.


RoPS-FC Inter Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 17.6. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut