AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 1853

FC Lahti
4-3-3
vko.22 // 30.5.2017

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

FC Lahden härkäviikot jatkuvat keskiviikkona Kupittaalla, jossa vastaan asettuu FC Inter.

Ottelu on Kuhnureille jo kolmas kahdeksan päivän sisään, mutta hieman väsyneisiin jalkoihin on varmasti tullut lisää pontta kahden edellisen ottelun tuloksista. Voitto IFK Mariehamnista ja tasapeli HJK:sta kerryttivät kassaa neljällä pisteellä, joka on oikein hyvä potti hallitsevaa mestaria ja nykyistä sarjakärkeä vastaan.

Seuraava haaste tulee kuitenkin jälleen olemaan vaikea, sillä FC Inter on materiaaliltaan yksi sarjan parhaista ja mielenkiintoisimmista. Varsinkin turkulaisten hyökkäys on nimivahva. Lahdessakin pelannut Njazi Kuqi on mättänyt jo viisi maalia ja tulitukea on antanut paluumuuttaja Timo Furuholm kolmella osumallaan. Lisäksi uusi hankinta Macoumba Kandji sai maalihanat auki viime kierroksella HIFK:ta vastaan.

- Heillä on paljon hyökkäyspään vaihtoehtoja. Valmentaja on myös kierrättänyt niin pelaajia kuin pelijärjestelmää ottelusta toiseen. Me kuitenkin odotamme ottelua innolla, sillä pääsemme pelaamaan hyvälle alustalle, jossa pääsemme noudattamaan omaa pelisuunnitelmaamme, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo.

Vaikka Interin hyökkäys on yksi sarjan tulivoimaisimmista, on joukkuetta leimannut epätasaisuus koko alkukauden ajan. Voittoa on seurannut joko tappio tai tasapeli, eikä joukkue ole napannut kotikentällään täyttä pistepottia sitten avauskierroksen. Tämä on pantu merkille myös Turussa. Inter lähtee otteluun hakemaan kauden toista kotivoittoaan ja samalla toista peräkkäistä voittoa Veikkausliigassa sitten huhtikuun 2016. Interin päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan joukkueen ongelma on ollut juuri epätasaisuus. Hänen mukaansa joukkue tekee kaikkensa päästääkseen tästä eroon.

- Pelaamisen taso on meillä heittelehtinyt liikaa. Nyt vieraspelit ovat sujuneet hyvin, mutta kotona on ollut vaikeaa. Teemme varmasti kaikkemme, jotta pystymme myös kotiotteluissa voittoihin, sanoo päävalmentaja Shefki Kuqi.

FC Lahti lähteekin jatkamaan hyvää virettään ja pitämään huolen, etteivät pisteet jää Turkuun tälläkään kertaa.

- Koppi oli tänään päättäväisiä jätkiä täynnä. Luottavaisin mielin lähdemme haastamaan ennakkosuosikkia, "Toke" heittää.

Lahtelaisille tuttu pelaaja löytyy myös Interin tolppien välistä, sillä Henrik Moisander edusti kuhnuripaitaa kaudet 2014-16 voittaen Veikkausliigan pronssia.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Kevin Mombilo, Guy Gnabouyou, Philip Njoku ja Niko Markkula. Mika Mäkitalo ja Henri Lehtonen sen sijaan palaavat kokoonpanoon.

FC Lahden pelaajatilanne on hyvä, sillä ainoastaan Fareed Sadat ja Kalle Taimi ovat sivussa.


FC Inter-FC Lahti Veritas Stadionilla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Lahden verkkosivut