AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

13

(0-0)

Yleisöä 2364

SJK
4-4-2
vko.26 // 27.6.2016

Ennakko: FC Inter-SJK

Ennakko: FC Inter-SJK

Veikkausliigan avauskierrokselta peruttu Inter-SJK ottelu pelataan tiistaina Veritas Stadionilla alkaen kello 18.30.

Inter ja SJK ovat kohdanneet toisensa jo kerran tällä kaudella. Seinäjoen Keskuskentällä toukokuun alussa pelatun tasaisen ottelun vei lopulta nimiinsä SJK Roope Riskin maalilla 1-0.

Juuri tuosta SJK-ottelusta alkoi Interin vaikea jakso, jonka aikana se on onnistunut voittamaan pelaamistaan kahdeksasta ottelusta vain kaksi. Tappioita näistä peleistä on tullut kuusi.

Yhden näistä tappioista Inter kärsi reilu viikko sitten KuPS:lle. Tuossa ottelussa Inter oli pitkään voitossa kiinni, mutta ihan lopussa oma huolimattomuus maksoi pisteet.

- Puolustuspelaamisen pitää olla riskitöntä lähellä omaa maalia. Kuopiossa hölmöilimme itse ottelun lopussa, minkä seurauksena lopulta hävisimme ottelun. Tulevaisuudessa meidän täytyy pystyä pelaamaan vain huolellisemmin ottelun ratkaisuhetkillä välttääksemme KuPS-pelin kaltaiset tapahtumat, korosti päävalmentaja Jami Wallenius.

Interin kokoonpanosta ovat tiistain pelistä varmuudella sivussa Oskari Qvick, Adama Tamboura ja Pape Sow. Henri Lehtonen, Henrik Moisander ja Guy Gnabouyou kuntoutuvat hyvää vauhtia, mutta SJK-ottelu tullee heille vastaan liian aikaisin.

SJK kaatoi torstaina ennen juhannusta FC Hakan Suomen Cupin välierässä komeasti 6-1-luvuin Valkeakosken Tehtaan kentällä. Jokaisen maalin iski eri pelaaja, joten onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla.

Sitä ennen kaksi edellistä Veikkausliigaottelua on päättynyt niukkaan tappioon, kun SJK ensin hävisi Maarianhaminassa IFK:lle 0-1 ja sen jälkeen OmaSp Stadionin avajaisottelussa HJK:lle 2-3. Otteluiden välissä SJK kohtasi kuitenkin Suomen Cupisssa myös PK-35 Vantaan vierasottelussa ja otti siitä jatkopaikan vakuuttavasti 3-1-voitolla.

Siten voinee sanoa, että vaikka SJK hävisikin kaksi edellistä Veikkausliigaotteluaan sarjan kärkijoukkueille, on SJK esittänyt kuitenkin melko vakuuttavia otteita viime aikoina. Voitto tiistaina tekisi kuitenkin erittäin hyvää jo sarjataulukonkin kannalta.

- Viime pelin jälkeen jäi hyvät fiilikset ja saimme siinä aika hyvin kulkemaan oman hyökkäyspelimme. Saimme kuusi palkintoa hyvin tehdystä työstä, kommentoi SJK:n puolustaja Jarkko Hurme, joka syötti yhden täysosumista torstaina.

- Hyvällä itseluottamuksella pääsemme Turkuun. Tiedetään kuitenkin, että Inter voi olla paha vastustaja siellä pelata vastaan. Mutta on mukava mennä Turkuun pitkästä aikaa. Siitä on nyt pari vuotta jo ehtinyt vierähtää, kun olen siellä käynyt muutaman pelin pelaamassa, jatkoi aikoinaan Turun Palloseuraakin edustanut Hurme.

SJK:n joukkue on tällä hetkellä kunnossa, kun ainoastaan Johannes Laaksosen pelikunto on vielä arvoitus. Miestä odoteltiin mukaan jo Valkeakoskelle torstaina, mutta siellä hän ei ollut mukana kokoonpanossa. Pitkään loukkaantuneena ollut ja koko kauden tähän asti missannut Emil Lidmankin on päässyt aloittamaan kevyen harjoittelun ja todennäköisesti kuukauden tai kahden sisään nuorta miestä nähdään jo mukana joukkueen täysipainoisissa harjoituksissa.


FC Inter – SJK tiistaina 28.6. kello 18.30 Veritas stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, SJK:n verkkosivut