HIFK
4-5-1
vko.14 // 9.4.2016

HIFK haki pisteet Vantaalta (PK-35 Vantaa-HIFK 0-2)

HIFK avasi Veikkausliigakautensa maukkaalla 2-0 (1-0)-vierasvoitolla PK-35 Vantaasta lauantaina.

Helsinkiläisvieraat aloittivat ottelun terävästi, sillä 0-1-johtomaali syntyi jo kolmannella peliminuutilla. Pallo pyöri Punamustien rangaistusalueella ja HIFK pääsi yrittämään maalintekoa muutamaan otteeseen. Ensimmäinen yritys ei vielä tuottanut tulosta, mutta lopulta Juho Mäkelä pääsi laukomaan irtopallon Kollarin torjunnan jälkeen maaliin.

Vierasjoukkue sai otteluun lentävän lähdön, mutta pelin edetessä PK-35 Vantaa otti hiljalleen pallonhallinnan itselleen. Vaarallisille maalintekopaikoille pääseminen tuotti kuitenkin Punamustille vaikeuksia. Kotijoukkue pääsi etenemään vieraiden kolmannekselle, mutta viimeiset ratkaisut olivat liian huolimattomia kurinalaisesti puolustavaa HIFK:ta vastaan.

HIFK sen sijaan oli jo avausjaksolla lähellä karata kahden maalin johtoon. Rangaistusalueen rajan tuntumasta lähtenyt laukaus muutti suuntaa, mutta kolahti Punamustien onneksi tolppaan. Taukoa lähdettiin siis viettämään vieraiden 0-1-johdossa.

PK-35 Vantaa jatkoi myös toisen jakson alkupuolella tehottomaksi jäänyttä pallonhallintaansa. Punamustien vaarallisin maalintekopaikka avautui lopulta nopeasta vastahyökkäyksestä, kun Lucas Garcia syötti Pablo Couñagon läpiajoon. Couñago ajautui kuitenkin liian lähellä vastaan tullutta HIFK-vahti Carljohan Erikssonia eikä saanut kunnon laukausta aikaiseksi.

Tunteet kuumenivat ottelun 70. peliminuutilla. Usea pelaaja molemmista joukkueista osallistui välienselvittelyyn, jossa kuumimpana kävi kotijoukkueen Njazi Kuqi. Ottelun erotuomari ajoi lopulta Kuqin kentältä suoralla punaisella kortilla.

PK-35 Vantaa sai muutamaa minuuttia myöhemmin lisää kylmää vettä niskaansa, kun HIFK siirtyi 73. peliminuutilla 0-2-johtoon. Jukka Halme tarjoili tarkan noston takatolpalle, josta Jani Bäckman laukoi pallon suoraan ilmasta etualakulmaan.

Vieraiden toisen maalin jälkeen PK-35 Vantaa yritti vielä viritellä loppukiriä tekemällä lyhyessä ajassa kaikki kolme pelaajavaihtoaan. Kentälle vaihdetut Masar Ömer, Kevin Mombilo ja Marcus Heimonen eivät kuitenkaan onnistuneet enää nostamaan Punamustia mukaan peliin.

HIFK onnistui loppuun asti pitämään kotijoukkueen poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Vieraat veivät siis sarjakauden ensimmäisen pääkaupunkiseudun paikallisottelun ja sarjapisteet nimiinsä lukemin 0-2.

PK-35 Vantaan seuraava ottelu KuPS-PK-35 Vantaa Savon Sanomat stadionilla torstaina 14.4. kello 18.30. HIFK:n seuraava ottelu HIFK-FC Inter Sonera Stadiumilla torstaina 14.4. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.