AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PK-35 Vantaa
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 1482

SJK
4-4-2
vko.17 // 28.4.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-SJK

Ennakko: PK-35 Vantaa-SJK

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat jälleen perjantaina, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Seinäjoen Jalkapallokerhon. SJK on hallitseva Suomen mestari, jonka alkukausi on kuitenkin ollut takkuinen. PK-35 Vantaa sen sijaan jahtaa perjantaina sarjakauden ensimmäistä kotivoittoaan. Ottelu pelataan perjantaina 29.4. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa on pelannut Veikkausliigassa viisi ottelua, joista se on kerännyt kolme sarjapistettä. Kotikentällään Myyrmäessä Punamustien pistetili on edelleen avaamatta, mutta joukkue haki kolme sarjapistettä vierasottelusta Kuopion Palloseuraa vastaan. Viikonlopun ottelussaan PK-35 Vantaa kärsi lisäaikamaalilla harmittavan 0-1-tappion Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi odottaa perjantai-illan ottelusta mielenkiintoista koitosta. PK-35 Vantaan tavoin myös hallitsevan Suomen mestarin SJK:n alkukausi on sujunut mollivoittoisesti.

– Vastakkain on nyt kaksi joukkuetta, joiden odotukset ovat olleet korkealla, mutta alkukausi ei ole mennyt ihan nappiin. Meillä on sentään kolme pistettä, mutta he menettivät omansa toimiston puolella. En ole nähnyt heidän pelaamistaan, mutta jossain vaiheessa SJK:n pelit alkavat varmasti kulkemaan ja tulokset paranevat, Kuqi arvioi.

– Tuloksemme eivät ole olleet toivottuja, mutta pelit ovat olleet tasaisia ja olen peliesityksiin ihan tyytyväinen. Olemme pärjänneet, vaikka emme ole vielä saaneet kaikkia parhaita pelaajiamme yhtä aikaa kentälle.

PK-35 Vantaa ei ole vielä avannut pistetiliään kotonaan Myyrmäessä. Perjantaina siihen tarjoutuu SJK:ta vastaan jälleen uusi mahdollisuus.

– Jokainen peli on meille edelleen uusi haaste, ja toivottavasti kotipelitkin alkavat nyt kulkea. Olimme viime kaudella Ykkösessä kotona vahvoja, mutta nyt olemme pelanneet vieraissa paremmin. KuPSia vastaan saimme pisteet ja Interiä vastaan pelimme oli jo lähellä normaalia suoritustamme. Rovaniemellä tulos oli mitä oli, mutta pelillisesti hallitsimme ottelua RoPSin lyhyttä hallintajaksoa lukuun ottamatta, Kuqi sanoi.

– Sarja on tasainen, joten muutamalla voitolla on nopeasti jo viiden parhaan joukossa. En usko, että pelit menevät ainakaan huonompaan suuntaan. Nyt ainoa suuntamme on ylöspäin.

Pistenälkä SJK:n leirissä on kova. Kausi ei ole alkanut suunnitellusti, mutta joukkue ei panikoi.

- Tärkeä peli murheellisen alkukauden jälkeen. Asiat eivät kuitenkaan mene yhtään sen paremmaksi jos alamme panikoimaan ja unohdetaan, missä olemme hyviä. Tärkeää on, että teemme asiat paremmin. Keskitymme tekemään niitä asioita, missä olemme hyviä ja teemme niitä entistä paremmin, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuransa verkkosivuilla.

- Me emme usko tappioputkiin tai voittoputkiin. Jokainen peli on oma pelinsä ja täytyy siihen tehdä kaikki asiat niin hyvin, että saat sen tuloksen, mitä ansaitset. Se on ihan sama, vaikka olisi voittanut kuusi peliä putkeen, tai hävinnyt kuusi peliä putkeen. Jokainen peli on ainutlaatuinen tapahtumansa. Nyt lähdemme perjantaina mielenkiintoista joukkuetta vastaan, joka pelaa hyvää futista.

SJK joutuu Vantaalle ilman toppari Abdoulaye Meiteä, joka katseli erotuomari Jani Laaksosen nostamaa punaista korttia viime sunnuntaina Jouppilanvuorella. Siten Meite on sivussa tämän ottelun lisäksi myös seuraavan kotiottelun ensi torstaina FC Interiä vastaan. Pelikiellosta vapautuu mukaan kuitenkin puolustaja Teemu Penninkangas. Loukkaantumisista ovat pelikuntoon toipuneet Toni Lehtinen, Jesse Sarajärvi ja Aleksis Lehtonen. Kaksi viimeksi mainittua pelasi jo SJK Akatemian riveissä viime viikonloppuna. Edelleen sivussa ovat kuitenkin pitkään sivussa olleet Richie Dorman, Mehmet Hetemaj, Timo Tahvanainen ja Emil Lidman.


PK-35 Vantaa - SJK Myyrmäen stadionilla perjantaina 29.4. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.