AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

31

(1-1)

Yleisöä 4951

FC Inter
4-4-2
vko.19 // 15.5.2016

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

HJK isännöi maanantaina FC Interiä Veikkausliigan päivän ainoassa ottelussa.

HJK isännöi turkulaista FC Interiä maanantain ainoassa ottelussa.

Kotiotteluissaan Klubi on ollut alkukaudella lyömätön. Pisteittä ovat Helsingistä tähän mennessä joutuneet lähtemään IFK Mariehamn, VPS, SJK ja Ilves. Päävalmentaja Mika Lehkosuo luottaa joukkoihinsa maanantainakin.

- Takana on vierasvoitto vähän vaisummalla pallollisella pelaamisella. Kuitenkin pelattiin hyvin vastahyökkäykset ja erikoistilanteet. Ne on tärkeitä erityisesti silloin, kun oma peli ei kulje parhaalla tavalla. Totta kai näitä aseita tullaan käyttämään myös Interiä vastaan.

- Treeneissä on nyt keskitytty hienosäätöön. Petrataan meidän syöttöpelaamista ja pelaajien liikkumista ja tilanteiden lukemista ennakkoon. Pienellä hienosäädöllä saadaan jo sataprosenttia parannusta edelliseen peliin.

Kotijoukkue on harjoitellut jo lähes täysivoimaisesti. Keskikenttäpelaaja Vincent Onovo on tervehtynyt, palannut täysillä harjoituksiin ja ollut todella hyvä siellä. Kokenut puolustaja Sebastian Sorsa tehnee paluun kokoonpanoon. Nuoriso-osastosta Lassi Järvenpää ja Lucas Lingman hakivat sunnuntaina minuutteja Klubi 04:n pelistä, joten he eivät ole kokoonpanossa maanantain pelissä. Joukkueen kuopus, hyökkääjä Saku Ylätupa, on puolestaan HJK U17 -joukkueen mukana kovatasoisessa turnauksessa Ranskassa.

FC Interin viime ottelut eivät ole sujuneet Veikkausliigassa hyvin. Viiden tappiottoman ottelun jälkeen joukkue on hävinnyt kolme viimeisintä ottelua.

Interin päävalmentaja Job Dragtsman mukaan syyt Interin konttaukseen viime otteluissa ovat tiedossa.

- Emme ole pelanneet viime otteluissa tarpeeksi hyvin. Varsinkin hyökkäyspelaaminen on ollut meillä tehotonta. Olemme ehkä pitäneet palloa, mutta mitään hyötyä siitä ei meille ole rehellisesti sanottuna ollut, Dragtsma sanoo.

Vaikka Interin suurimmat ongelmat otteluissa ovat olleet hyökkäyspelaamisessa, korostaa Dragtsma samaan hengenvetoon myös hyvän puolustuspelaamisen merkitystä. Se luo hänen mukaansa pohjan myös hyökkäämiselle.

- Meidän pitää pystyä puolustamaan aluksi organisoidusti koko joukkueen voimin. Siitä pystymme rakentamaan sitten myös hyökkäyspeliämme vaarallisemmaksi, korostaa Dragtsma.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella maanantaina vammojen takia maalivahti Henrik Moisander, Pape Sow, Adama Tamboura, Oskari Qvick ja Philip Njoku.


HJK-FC Inter Sonera-stadionilla maanantaina 16.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin otteluennakko, HJK:n otteluennakko