AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

23

(2-1)

Yleisöä 5817

HJK
4-3-3
vko.24 // 17.6.2016

Ennakko: SJK-HJK

Ennakko: SJK-HJK

Lauantaina pelataan Seinäjoella uuden OmaSp stadionin avausottelu, kun Veikkausliigaa johtava HJK saapuu SJK:n vieraaksi. Stadionilla joukkueita odottaa täydet katsomot, sillä ottelu on loppuunmyyty kausikorteilla ja ennakkolipuilla. Siten stadionilla on paikalla lähes 6000 ihmistä.

Itse ottelussa on kuitenkin kyse tärkeistä Veikkausliigan pisteistä.

- Onhan tämä iso asia seuran historiassa. On myös iso asia olla osana tätä joukkuetta ja päästä pelaamaan tälle stadionille. Meidän täytyy arvostaa sitä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuransa sivuilla.

- Tärkeintä on kuitenkin että keskitymme joukkueena oleelliseen, ja että pystymme jatkamaan seuran menestystä, sanoo Valakari.

SJK:lla ei ole pelikieltoja ja ennen cup-ottelua varotoimenpiteenä sivuun otettu Johannes Laaksonenkin saattaa olla mukana riveissä normaalisti. Mehmet Hetemajn lisäksi pelikuntoon on toipunut Walesin Messiksi Seinäjoella ristitty Richie Dorman ja viime kaudella sarjan parhaisiin pelaajiin kuulunut laitapuolustaja Timo Tahvanainen.

Viime kaudella SJK ja HJK kohtasivat Veikkausliigassa kolmasti ja helsinkiläiset olivat vahvempia kahdesti. Seinäjoella syyskuussa pelattu ottelu oli kuitenkin paljon ratkaiseva ja silloin SJK murjoi HJK:n Keskuskentällä peräti 3-0.

Isoja yllätyksiä ei HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo pelistä juuri odota.

- Molemmat joukkueet tuntevat toistensa pelityylin. SJK:ssa on meille paljon tuttuja pelaajia ja minulle jo Hongan ajoilta valmennettavia. Molemmilla on voitto alla ja neljäs peli kymmeneen päivään. Ottelun ratkaisee se, kumpi joukkue onnistuu saamaan tähän peliin paremman vireystilan, Lehkosuo sanoo HJK:n sivuilla.

Avajaisottelun kunniaksi portit ja palvelut aukeavat jo kello 11.00, joten ihmisille jää aikaa tutustua paikkoihin hyvissä ajoin ennen ottelua. Myös stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla on paljon nähtävää koko perheelle, pienimpiä unohtamatta ja ennen kello 13.30 annettavaa avauspotkua, kuullaan stadionilla juhlapuheita ja nähdään muita juhlallisuuksia.

SJK-HJK OmaSp stadionilla lauantaina 18.6. kello 13.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut.