AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

12

(0-1)

Yleisöä 1887

RoPS
4-5-1
vko.28 // 16.7.2016

Ennakko: FC Lahti-RoPS

Ennakko: FC Lahti-RoPS

FC Lahti kohtaa sunnuntaina kotiottelussa Rovaniemen Palloseuran kello 18.30 alkaen Lahden Stadionilla.

Kuhnureiden edellisestä ottelusta on ehtinyt kulua jo reilun viikon verran. Tuolloin Lahti kärsi vieraskentällä Vaasan Palloseuralle niukan 0-1 tappion. Lahti pelasi ottelussa varsin ehjän pelin kumpaankin suuntaan, mutta yksi rangaistuspotkuun johtanut puolustuspään virhe ja hyökkäyspään tehottomuus maksoivat pisteitä.

Lahden ongelmat viime peleissä ovat liittyneet maalintekoon. Joukkue pystyy luomaan jokaisessa ottelussa keskimäärin riittävästi maalipaikkoja, mutta kuuluisat viimeiset ratkaisut ovat olleet laadultaan riittämättömiä. Joukkueen parhaan maalintekijän Jasse Tuomisen viimeisestä osumasta on kulunut kohta jo kuukauden verran, eikä joukkueesta ole löytynyt toista luotettavaa maalintekijää.

Joukkueen iskukykyä on syönyt Ivan Solovjevin lainasopimuksen päättyminen. Venäläinen taituri ei onnistunut tekemään yhtään maalia, mutta hänellä oli suuri rooli maalipaikkojen luomisessa. Hyökkäyspään tehottomuuden vastapainoksi lahtelaisten ilonaiheisiin kuuluu nuoren maalivahtilupauksen Santeri Pakkasen vakuuttavat esitykset Lahden maalilla kahdessa edellisessä ottelussa. "Freezer" on osoittanut olevansa valmis torjumaan palloja liigatasolla ja joukkue pystyy nuorukaiseen luottamaan.

RoPS painii parhaillaan eurokiireiden keskellä. Viime torstaina RoPS kohtasi kotikentällään kroatialaisen NK Lokomativa Zagrebin Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa ja pelasi 1-1 –tasapelin. Seuraavalla viikolla RoPS pelaa toisen osaottelun ja se saattaa näkyä pelaajavalinnoissa Lahtea vastaan. Aliarvioimiseen ei kannata lahtelaisleirissä siitä huolimatta sortua, sillä Juha Malinen onnistuu pomminvarmasti sytyttämään suojattinsa tähän kohtaamiseen.

- Sen mitä olen seurannut, niin heillä on tosi laaja rinki ja pitkän aikaa kierrättänyt pelaajia ottelusta toiseen. Siellä on (Juha) Malisella, mistä valita. Joukkueet, jotka Eurooppa-liigassa on, ovat tiedostaneet, että kiirettä tulee olemaan, jos menee hyvin. Meillä oli viime vuonna kiireitä. Tahti on sama kuin Veikkausliigassa, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo seuransa sivuilla.

RoPS löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi ja Lahti pitää hallussaan kahdeksatta sijaa. RoPS on kerännyt kolme pistettä enemmän kuin Lahti ja pelannut yhden pelin vähemmän. Joukkueet taistelevatkin loppukauden aikana samoista sijoista ja kyseessä onkin "kuuden pisteen ottelu".

- Kaksi joukkuetta on karussa ja kolme joukkuetta jäänyt vähän kelkasta. Keskikasti on erittäin tasainen ja ensi kauden europaikat ovat täysin auki. Olemme molemmat himokkaita niille, siinä on paljon pelattavaa. Kukaan ei voi lähteä liigapeleihin muu kuin voitto mielessä, Korkeakunnas niputtaa.

Lahden pelaajatilanne on kohtuullinen ottelun alla. Varmat poissaolijat ovat Drilon Shala ja Brasiliaan matkaava Mikko Kuningas. Boris Tatar ja Tuominen ovat puolestaan kysymysmerkkejä. Santeri Hostikka ja Duarte Tammilehto puolestaan palaavat kokoonpanoon.

RoPS-luotsi Juha Malisen mukaan tiedossa on kova kamppailu, joka jatkaa RoPS:n tasokkaiden kohtaamisten sarjaa.

- Olemme palautuneet torstain euro-ottelusta hyvin, väsymys ei tunnu missään. Intensiivinen peli on Lahdessa tiedossa, se palvelee meitä hyvin ensi viikon torstain euro-ottelua varten, Malinen toteaa RoPSin verkkosivuilla.

Välillä loukkaantumisten vuoksi melkoisen pieneksi supistunut RoPSin pelaajarinki on tällä hetkellä hyvässä jamassa ja RoPS matkaa Lahteen peräti 19 pelaajan voimin.

- Kyllä meillä on kaikki pelaajat käytössä. Kokoonpano tulee olemaan hyvä. Pari pientä "puujalkatapausta" on ollut, mutta nekin kuntoutuvat sunnuntaihin mennessä, RoPS-luotsi myhäilee tyytyväisenä.

FC Lahden joukkuetta Malinen pitää kovatasoisena joukkueena, joka pelaa kovaa ja suoraviivaista peliä.

- Hyvä Veikkausliigaottelu on tiedossa. Eniten olemme keskittyneet Lahden puolustukseen, joka on kovaa tasoa. Nimet Hauhia, Sesay, Tanska ja Kärkkäinen ovat miehiä, joiden puolustuksen murtaminen ei tule olemaan helppoa, Malinen uskoo.


FC Lahti - RoPS sunnuntaina 17.7. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, RoPSin verkkosivut