HIFK
4-4-2
vko.31 // 7.8.2016

HIFK jyräsi IFK Mariehamnin (IFK Mariehamn-HIFK 2-5)

IFK Mariehamnin vahva puolustus oli sunnuntaina vaikeuksissa HIFK:ta vastaan, kun helsinkiläiset hakivat Maarianhaminasta 5-2 -vierasvoiton. Pekka Sihvola iski hattutempun ja Ville Salmikivi teki HIFK:lle kaksi maalia. IFK Mariehamnin molemmat osumat viimeisteli Dever Orgill.

HIFK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun pelikellossa oli kymmenen minuuttia. Vasempana laitapuolustajana esiintynyt Nnaemeka Anyamele antoi vasemmalta laidalta täydellisen keskityksen IFK Mariehamnin puolustajien väliin uineelle Pekka Sihvolalle, joka tuikkasi pallon oikeaan alakulmaan. Maali oli HIFK:n viime kauden parhaalle maalintekijälle liigakauden toinen.

Ville Salmikivi huudatti paikalle saapuneita HIFK-kannattajia jo toistamiseen 22. peliminuutilla. Matias Hännisen oikealta laidalta antama matala keskitys tavoitti Salmikiven maalin edestä, joka viimeisteli upeasti kantapäällä kauden neljännen osumansa.

Neljä minuuttia myöhemmin IFK Mariehamnin paras maalintekijä Dever Orgill kavensi tilanteeksi 2-1. Orgill kiersi vastaantulleen HIFK-maalivahti Tomi Maanojan ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Jamaikalaishyökkääjä vastasi myös kotijoukkueen 2-2 tasoitusmaalista 40. peliminuutilla.

Toisella puoliajalla Pekka Sihvola vei HIFK:n 3-2 johtoon todella upealla maalilla. Sihvola sai hyvän keskityspallon boksiin Matias Hänniseltä oikealta laidalta ja Sihvolan vastustamaton vasemman jalan laukaus yllätti IFK Mariehamnin maalia vartioineen Walter Viitalan täydellisesti.

Kotijoukkue IFK Mariehamn sisuuntui HIFK:n johtomaalista ja sai luotua hyvää painetta Tähtirintojen kenttäpuoliskolle. Keskityksiä viuhui boksiin, mutta Tomi Maanoja oli kuitenkin mies paikallaan ja HIFK puolusti uhrautuvaisesti. Kesken kotijoukkueen painostuksen Ville Salmikivi vei HIFK:n 4-2 johtoon illan toisella osumallaan. Salmikivi laukoi tulisen laukauksen läheltä ylös ja pallo painui ylärimaa hipoen verkkoon.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Pekka Sihvola kruunasi iltansa aivan varsinaisen peliajan lopussa sinetöimällä loppulukemat 5-2:een illan kolmannella osumallaan. Sihvola nosti kauden maalimääränsä jo neljään. HIFK otti vakuuttavalla esityksellä upean voiton sarjakärjestä. Ennen illan ottelua IFK Mariehamn oli päästänyt Veikkausliigassa vain 10 maalia.

KuPS-IFK Mariehamn keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla ja HIFK-HJK keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut