AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

20

(2-0)

Yleisöä 1777

VPS
4-4-2
vko.31 // 6.8.2016

Ennakko: RoPS-VPS

Ennakko: RoPS-VPS

Rovaniemen Palloseura kohtaa sunnuntain Veikkausliigakierroksella kotikentällään hyvässä lennossa olevan Vaasan Palloseuran.

RoPS-luotsi Juha Malinen odottaa ottelusta yhtä kesän kohokohdista Rovaniemellä.

- Rovaniemeläisten on hyvä tietää miltä portilta sisään Keskuskentälle tulevat, sillä jos myöhässä tulevat, istumapaikat ovat jo menneet. Uskon, että tulossa on kauden suurin ottelu Rovaniemellä, Malinen toteaa RoPSin verkkosivuilla.

Malisen mukaan VPS on yksi kauden sensaatioista, joten luvassa on kova otatus kotijoukkueelle.

- VPS on tämän kauden sensaatio Veikkausliigassa. Voi hyvin sanoa, että sunnuntaina pelaamme ikään kuin ensi kauden europelipaikoista, Malinen toteaa.

VPS on Malisen mukaan hämmästyttänyt tällä kaudella kaikki jalkapalloa seuraavat suomalaiset.

- Kyllä VPS on hämmästyttänyt kaikki pallonhallintapelillään. Esimerkiksi nimet Soiri, Clennon ja Morrisey ovat hyviä esimerkkejä siitä. Täytyy jo tässä vaiheessa kautta kiittää Vepsin toimintaa, sillä he ovat saaneet tälle kaudelle uuden stadionin sekä joukkueen huippukuntoon. VPS on sunnuntaina meille iso mittari, Juha Malinen uskoo.

Rovaniemeläisillä riittää Malisen mukaan työsarkaa siinä, että saisivat haluamansa keskikentän haltuunsa.

- Edellisessä liigaottelussa Kuopiossa olimme poikasia, nyt pitää löytää kentältä miehiä, jotta saamme Vepsin aisoihin, Malinen tietää.

RoPS pelaa sunnuntaina toiseksi viimeisen ottelun tällä kaudella kärkimiehenään maalitykki Aleksandr "Boris" Kokko.

VPS valittiin juuri kuukauden joukkueeksi, sillä se ei hävinnyt peliäkään heinäkuun aikana. Kaksi hyvävireistä joukkuetta siis vastakkain.

– Pelitapamme ovat osittain erilaiset. Heillä on aggressiivisempi prässi ja he ottavat vastustajaa kiinni ylempää kuin me. Se on ehkä isoin tekijä. Lisäksi heillä on Robert Taylorin kaltaisia pelaajia, jotka tykkäävät ampua boksin ulkopuolelta. Muuten meillä on samanlaisia elementtejä esimerkiksi pallonhallintapelissä, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen analysoi seuransa sivuilla.

Taylorin lisäksi Vuorinen mainitsee pari muutakin pelaajaa.

– Aleksandr Kokko kärjessä on aina vaarallinen ja keskikentällä kokenut Antti Okkonen rytmittää peliä hyvin rauhallisella otteellaan.

Vepsun tilanne pelaajien suhteen sellainen, että puuta sopii koputtaa. Pitkäaikaisloukkaantuneiden Jesper Engströmin ja Arttu Nuutisenkin tilanteesta tiedotetaan lähipäivinä.

– Meillä ei ole loukkaantumishuolia. Tilanne on hyvä, Vuorinen painottaa.

RoPS-VPS sunnuntaina 7.8. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.