FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
HIFK
5-3-2

00

(0-0)

Yleisöä 10500

HJK
4-3-3
vko.32 // 9.8.2016

Ennakko: HIFK-HJK

Ennakko: HIFK-HJK

HIFK ja HJK kohtaavat keskiviikkona 10.8. pelattavassa Stadin derbyssä Sonera Stadiumilla.

HIFK ja HJK lähtevät derbyyn varsin erilaisista lähtökohdista. HJK pelasi edellisellä kierroksella 2-2 kotitasapelin FC Lahden kanssa, jonka myötä Klubi nousi Veikkausliigan sarjataulukon kärkeen. HIFK sen sijaan haki upean 5-2 vierasvoiton Maarianhaminasta IFK Mariehamnin kustannuksella ja Tähtirinnat nousivat pois karsijan paikalta kymmenelle sijalle.

HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen ei lähde avartamaan pelitaktisia asioita sen tarkemmin.

– Me olemme tässä kohdassa haastajia. On todella mielenkiintoista kohdata HJK. Ja jos on täysi tupa niin se on aina harvinaista suomalaisessa jalkapallo-ottelussa. Katsomossa on varmasti hyvä lataus ja on hienoa olla kentän laidalla, Muurinen fiilistelee seuransa sivuilla.

HIFK pelasi sunnuntaina toisen pelin Muurisen alaisuudessa. Ensimmäinen ottelu päättyi 1-1 tasapeliin SJK:n kanssa ja Maarianhaminassa räjähti – HIFK voitti sarjakärjessä olleen IFK Mariehamnin peräti 5-2 (2-2).

– Se oli värikäs peli kaiken kaikkiaan. HIFK:n fanit tekivät oman tunnelman ja vaikutuksen peliin. Kun pääsimme 2-0 johtoon niin se toi meille kaikille varmasti hyvää oloa. Koimme myös sen vaiheen, kun vastustaja tuli 2-2:een. Kieltämättä joukkue oli kopissa tauolla, kuin olisi tullut turpaan. Joukkue näytti kuitenkin henkistä vahvuutta. Voi vain todeta, kun toisella puoliajalla tuli kolme maalia, niin IFK:n pelaajien silmistä kiilui tahdonvoima ja voittamisen halu. Meillä on hyvä lataus päällä tällä hetkellä, Muurinen sanoo.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Jukka Halme, Tommi Vesala sekä Emil Conti. Keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen ja maalivahti Tomi Maanoja debytoivat HIFK-paidassa IFK Mariehamnia vastaan.

Viime kaudella HIFK ja HJK kohtasivat kolme kertaa Veikkausliigassa loppuunmyydyn yleisön edessä ja kaikki keskinäiset kamppailut päättyivät 1-1 tasapeleihin. HIFK:n ja HJK:n ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi 26. toukokuuta HJK:n 2-1 voittoon. Ottelun kaikki maalit nähtiin tuolloin ensimmäisen 11. peliminuutin sisällä.

- Kyllä valmentajalle näkyy tietynlainen keskittyminen pelaajien silmistä derbyä edeltävissä palavereissa ja tekemisessä. Lahtea vastaan oltiin täysin ylivoimaisia ja menetettiin kaksi pistettä. Olin silti tyytyväinen tekemiseen kentällä ja siihen energiaan ja vireeseen , mikä joukkueessa on. Minkäänlaisesta europeliväsymyksestä ei ole tietoakaan. Nyt HIFK:ta vastaan täytyy hyökätä ja viimeistellä tehokkaammin eikä lipsahduksia saa tapahtua omassa päässä, analysoi puolestaan HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo tulevaa seuransa sivuilla.



HIFK-HJK keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut