AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PS Kemi
4-4-2

31

(2-0)

Yleisöä 949

FC Inter
4-4-2
vko.32 // 12.8.2016

Ennakko: PS Kemi-FC Inter

Ennakko: PS Kemi-FC Inter

FC Inter matkustaa huomenna lauantaina PS Kemin vieraaksi. Sauvosaaren kentällä pelattava Veikkausliigaottelu alkaa kello 16.00.

Inter ei ole vieraillut Kemissä vuosiin. Edellinen vierailu Sauvosaaressa on vuodelta 1998, jolloin joukkue varmisti nousun Veikkausliigaan KPT-85:tta vastaan taistellun voiton turvin. Muistot Kemistä ovat siis hyvät.

Menneillä ei kuitenkaan ole nyt mitään merkitystä, kun Inter ja PS Kemi iskevät yhteen. Kumpikin joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä sarjapaikan sälyttämistä varten. Tätä ottelua Interillä ei ole missään nimessä varaa hävitä.

Inter sai edellisessä ottelussa maalihanat auki, mutta se ei riittänyt täyteen pistepottiin. Ottelu PK-35 Vantaata vastaan oli kuitenkin lupauksia herättävä. Tämän myöntää myös päävalmentaja Shefki Kuqi.

- PK-35 -ottelun ensimmäinen jakso oli meiltä todella hyvä. Saimme prässin toimimaan ja pakotimme heidät puolustuskannalle. Tuo pelaaminen pitää nyt saada siirrettyä huomiseen PS Kemi -otteluun, korostaa Kuqi.

Kuqin mukaan jo maalihanojen aukeaminen pitkän kuivan kauden jälkeen saa joukkueen itseluottamusta nostettua.

- Pelasimme pitkään ilman maaleja. Nyt teimme kaksi maalia ja saimme luotua noiden lisäksi muutaman erittäin hyvän paikan. Tuo on merkki hyökkäyspelin parantumisesta ja se nostaa varmasti pelaajien itseluottamusta, tietää Kuqi.

PS Kemin paidassa Billy Ions esiintyy vielä kemiläisyleisölle ennen siirtymistään loppukuusta SJK:n riveihin. Viikolla PS Kemi jäi Lapin derbyssa täysin RoPS:n jalkoihin. Päävalmentaja Jari Åhman ei omiaan silitellyt, mutta totesi myös poissaolojen vaikuttaneen omalta osaltaan.

– Vaihtoehtoja oli aika vähän. Toivottavasti Inter -peliin saadaan joitakin takaisin sairastuvalta.

Poissaolijoiden lista kemiläisillä on joka tapauksessa pitkä. David Bitsindou on edelleen maajoukkuetehtävissä ja Ryan Gilligan pelikiellossa. Jusa Impiö on loukkaantunut. Edellisessä ottelussa loukkaantunut Muller ei myöskään ole pelikuntoinen. Matias Ojalan ja Zeljko Savicin pelaaminen on epävarmaa.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna Kemissä varmuudella vammojen takia Henrik Moisander, Adama Tamboura, Pape Sow, Petros Kanakoudis, Philip Njoku ja Oskari Qvick. Muuten miehistö on terveenä otteluun.


PS Kemi-FC Inter lauantaina 13.8. kello 16 Sauvosaaren kentällä. Ottelu nähdään osana Nelosen Futiskierros-lähetystä. Ottelu esitetään kokonaisuudessaan suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, FC Interin verkkosivut