AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

31

(2-1)

Yleisöä 3675

RoPS
4-3-2
vko.32 // 12.8.2016

Ennakko: SJK-RoPS

Ennakko: SJK-RoPS

SJK isännöi lauantaina Seinäjoen OmaSp Stadionilla viime kaudella hopeaa voittanutta Rovaniemen Palloseuraa. Ottelu alkaa kello 16.00 ja portit sekä palvelut aukeavat kello 14.40.

Sarjataulukossa joukkueilla on eroa kuusi pistettä, RoPS:n ollessa parhaillaan kolmantena. RoPS on kuntopuntarin kärkinimi, kerättyään viidessä viime ottelussa 13 pistettä. Heikosti ei ole pelannut SJK:kaan, sillä SJK:n vastaava saldo on 10 pistettä ja sillä se on kuntopuntarissa toisena. Siitäkin huolimatta, että keskiviikkona pelattu Pohjanmaan derby päättyi kirvelevään tappioon. Edellisestä tappiosta oli kuitenkin ehtinyt vierähtää jo yli kuukausi.

- Olemme todella pettyneitä keskiviikon paikallisottelun tuloksesta. Ja varsinkin siitä, että emme pysty pitämään tasaisuutta meidän otteissa. Otteet vaihtelevat aivan liikaa pelistä toiseen. Onneksi pääsemme pelaamaan heti lauantaina ja saamme mahdollisuuden nollata tappio nopeasti, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuransa verkkosivuilla.

- Haasteet vain kovenee kaikilla osa-alueilla, sillä RoPS on erittäin kovassa iskussa. He tulevat tänne voittoputkessa ja hyvällä fiiliksellä. Ja he ovat aina olleet vaikea vastustaja meille, Valakari muistuttaa.

Kaikki Veikkausliigan joukkueet käyvät tällä hetkellä läpi haastavaa viikkoa. Lyhyen ajanjakson sisään on mahdutettu kolme ottelua. Sekä RoPS:lla että SJK:lla edelliset ottelut olivat kiihkeitä paikallisderbyjä. RoPS voitti kotonaan PS Kemin, SJK hävisi vieraissa VPS:lle.

- Tämä on varmasti yhtä raskasta molemmille joukkueille. Itsekään emme täysin tarkasti vielä tiedä, keitä voimme huomisessa ottelussa käyttää, päävalmentaja Juha Malinen kertoi.

- Vaikka joukkueessa on hyvä vire, ei kukaan valmentaja haluaisi pelata näin tiiviiseen tahtiin. Varsinkin tällaisessa timanttisen tärkeässä kamppailussa toivoisi, että joukkue olisi palautunut hyvin.

Kahdella tärkeällä SJK-pelaajalla täyttyi korttitili viime ottelussa ja siten Mehmet Hetemaj ja Jarkko Hurme katselevat lauantain ottelun katsomosta käsin. Loukkaantuneina on edelleen Johannes Laaksonen ja Timo Tahvanainen.

Kuluvalla viikolla Rovaniemen Palloseura vahvistui virolaisella kärkihyökkääjä Albert Prosalla. Hän on käytettävissä heti lauantaina SJK:ta vastaan. Jo yhden harjoituskerran perusteella paljastui työteliäs ja eteenpäin pyrkivä kaveri.

- Emme etsineet Kokon kopiota. Jos pelaajia kuvailisi kirjallisuustermein, Kokko kirjoitti Rovaniemellä suurta draamaa. Hänestä ei aina tiennyt, mitä seuraavalla sivulla tapahtuu. Yleensä jotain mielenkiintoista kuitenkin, Malinen hymyili.

- Nyt kirjoitetaan erilaista proosaa. Haluamme vähän taiteellisuutta ja jännitystä. Tässä Prosassa on selkeästi Kokkoa suoraviivaisempi kerronta.


SJK-RoPS lauantaina 13.8. kello 16 OmaSP Stadionilla. Ottelu nähdään osana Nelosen Futiskierros-lähetystä. Ottelu esitetään kokonaisuudessaan suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, RoPS:n tiedote