AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
2-2-1

20

(1-0)

Yleisöä 3074

PK-35 Vantaa
5-3-2
vko.36 // 8.9.2016

Ennakko: FC Lahti-PK-35 Vantaa

Ennakko: FC Lahti-PK-35 Vantaa

FC Lahti kohtaa perjantaina 20-vuotisjuhlaottelussaan PK-35 Vantaan Lahden Stadionilla.

Perjantaina Kuhnureiden kotikentälle vieraaksi saapuva PK-35 Vantaa löytyy liigan jumbosijalta. Vantaalaisryhmän pelaajistossa ja valmennusjohdossa on käynyt melkoinen turbulenssi kauden mittaan.

- Suurin osa pelaajista on minulle hyvin tuttuja pääkaupunkiseudulta. Nuoria pelaajia, joilla hirveän suurella osalla edustuksia maajoukkuetasolla ja lahjakkuutta. Jostain syystä eivät ole lyöneet läpi ja hakevat nyt uutta nousua. Paljon samaa, mitä oli omassa 2012 vuoden MyPassa. Ryhmästä nousee pelaajia Veikkausliigapelaajiksi vähintään. Ei ole syytä aliarvioida. Varmasti intohimoa ja näytönhalua löytyy. Varmasti vauhdikas peli tulossa, päävalmentaja Toni Korkeakunnas povaa.

Punamustien päävalmentajan Pasi Pihamaan mukaan ottelun lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. Joukkueessa tapahtui maajoukkuetauon aikana paljon muutoksia, joten PK-35 Vantaa matkustaa Lahteen hieman uudistuneella kokoonpanolla.

– Parina viime viikkona on ollut vähän turbulenssia. On vielä pieni arvoitus, miten homma lähtee käyntiin uusilla pelaajilla, Pihamaa totesi.

– Treeneissä on ollut ihan hyvä meininki ja ilmapiiri on ollut rento. Siinä ei ole mitään valittamista. Viime aikoina tekeminen on tosin ollut vähän rikkonaista, kun joukkueessa on ollut flunssaa.

FC Lahti löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta yhdeksän. Teoriassa olisi mahdollista, että tappioputken seurauksena Lahti ajautuisi kauden päätteeksi liigakarsintoihin. Luonnollisesti säilymisen varmistaminen mahdollisimman pian on tavoitteena loppukaudelle ja se onnistuu napsimalla voittoja.

- Joka peli halutaan voittaa. Peli kerrallaan pitää pelata. Meillä on myös paljon todistettavaa ja näytönhalua. Emme ole siellä, missä haluaisimme olla. Jokainen vastustaja voidaan hyvänä päivänä voittaa. Jokaisessa pelissä kirkkaana ja intohimoisena tavoitteena pitää olla, että voitetaan. Tavoite on pelata niin, ettei tarvitsisi enää selitellä. Kaikki peliin ja ollaan loppukaudesta inhottava vastustaja kaikille, Korkeakunnas sanoo.

Pelaajatilanne FC Lahdella on ottelun alla hyvä, vaikka muutamia poissaolijoita löytyy.

- Fareed Sadatin kohdalla kävi mielenkiintoinen käänne. Sieltä oli tullut väärä diagnoosi lääkäriltä. Toinen lääkäri diagnosoi, että siinä on paha verenpurkauma. Fareed jo juoksee. Tämä kolme peliä jää, viimeisiin kuuteen peliin on mahdollista päästä mukaan. Paavo Voutilainen on alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana.

- Hassan (Sesay) ja Jasse (Tuominen) tulevat tänään [torstaina] ensimmäistä kertaa meidän mukaan. Hassan on pelannut 90 minuuttia Norsunluunrannikkoa vastaan ja matkustellut paljon. Jasse katseli edellisen pelin ja on varmasti ihan virkeä ja näytönhaluinen. Drilon Shala on varmuudella sivussa ja Jussi Länsitalo on pelikiellossa, Korkeakunnas valaisee.

Uusina pelaajina Punamustien matkaan lähtevät FC Hongasta saapuneet Calvin N´Sombo ja Karim Jouini, HIFK:sta Myyrmäkeen palannut Daniel Rantanen sekä Klubi 04:stä saapunut Otto Pitkänen, jota Pihamaa valmensi jo HJK:n B-junioreissa.

– Saimme paljon nuoria innokkaita pelaajia. Jokainen heistä haluaa varmasti pelata mahdollisimman paljon, Pihamaa painottaa.


FC Lahti-PK-35 Vantaa perjantaina 9.9. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, PK-35 Vantaan verkkosivut