HJK
4-3-3
vko.37 // 16.9.2016

Interille makea voitto HJK:sta (FC Inter-HJK 3-2)

HJK:n maalilla pelannut Thomas Dähne joutui antautumaan kolmesti perjantai-illan ottelussa FC Interiä vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter otti huipputärkeän voiton perjantai-iltana, kun se kaatoi sarjaa johtavan HJK:n kotonaan 3-2 (2-0).

Inter meni puoliajalle 2-0-johdossa Kennedy Nwangandan ja Njazi Kuqin maaleilla. Toisen jakson alussa Aleksi Pelvas toi Klubin maalin päähän, mutta Inter lisäsi johtoaan uudelleen 66. minuutilla Kuqin illan toisella osumalla. Pelvas viimeisteli niin ikään pelin toisen maalinsa 73. minuutilla rangaistuspotkusta.

Inter oli avausjaksolla hyvä. Hyvin koko joukkueena prässännyt kotijoukkue tukahdutti Veikkausliigaa johtavan HJK:n pelin täysin. Varsinkin keskialueella Inter onnistui pallonriistossa monen monta kertaa.

Pelin avausmaali nähtiin 17. minuutilla. Tuolloin Inter pääsi pallonriiston jälkeen vastahyökkäykseen. Njazi Kuqi vapautti Kennedy Nwangangan läpiajoon, mistä nigerialaispelaaja onnistui lopulta hieman onnella viemään joukkueensa johtoon.

Inter oli lähellä tuplata johtonsa 27. minuutilla, kun Faith Friday Obilor syötti Kuqin läpiajoon. Interin harmiksi laukaus kimposi takatolpasta takaisin kentälle.

HJK:n ainoat tilanteet ensimmäisellä jaksolla nähtiin oikeastaan minuutin sisään reilut kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä. Anthony Annan laukoi oman yrityksensä ohi maalin, Lum Rexhepin puskulla minuuttia myöhemmin oli sama osoite.

Inter jatkoi kuitenkin dominointiaan jakson loppuun asti. Solomon Duah tuhri läpiajon 39. minuutilla Thomas Dähnen torjuntaan. Minuuttia myöhemmin pallo oli lopulta jälleen HJK:n maalissa. Tällä kertaa maalin teki vahvasti esiintynyt Kuqi, jonka ensimmäinen yritys Nwangangan tarjoilusta osui ylärimaan. Paluupallon sijoittaminen tyhjään maalin oli lopulta helppo juttu.

Vierasjoukkue HJK tuli vahvasti toiselle jaksolle. Joukkue sai laitapelaajat paremmin mukaan peliin, mikä aiheutti Interille vaikeuksia.

HJK tuli lopulta peliin mukaan maalinsa turvin 53. minuutilla. Maali oli hieno näyte joukkuepelaamisesta. Maalivahti Dähne liimasi keskityksen ja heitti pallon laitaan Alfredo Morelosille, joka jätti Inter-pakki Kosta Manevin taakseen ja keskitti pallon maalille syöksyneelle Pelvakselle, joka siirsi pallon ohi Jukka Lehtovaaran.

Inter järjesti vastaavan maaliin päättyneen tyylinäytteen 66. minuutilla. Tuolloin Lehtovaaran pitkä pallon jatkoi Kuqille Erfan Zeneli. Läpiajonsa "Nasse" sijoitti Dähnen jalkojen kautta takakulmaan. Maali oli siinä mielessä poikkeuksellista Interiä, koska pääsääntöisesti joukkueen oli hankala saada pidetty itsellään Lehtovaaran pitkiä avauksia.

Interin johto ei kuitenkaan pysynyt kahdessa maalissa kauaa. HJK pääsi peliin jälleen mukaan, kun Egzon Belica joutui kaatamaan laidalta maalille leikanneen Nnamdi Oduamadin rankkarin arvoisesti. Avausmaalin laukonut Pelvas upotti pallon 11 metristä sisään ja kavensi pelin 2-3:een.

Ottelun lopussa HJK piti paineen Inter-päädyssä, mutta upeasti omiaan kannustaneen kotiyleisön riemuksi turkulaisten puolustus kesti ja joukkue pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan HJK:sta.

IFK Mariehamn-FC Inter keskiviikkona 21.9. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla ja HJK-RoPS keskiviikkona 21.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.