4-3-3
vko.42 // 23.10.2016

FC Lahti haki pisteet Vaasasta (VPS-FC Lahti 0-1)

FC Lahti päätti kautensa voitokkaasti, kun VPS kaatui Vaasassa 1-0.

Tappiosta huolimatta vaasalaisleirissä oli aihetta iloon, sillä Veikkausliigan neljäs sija toi paikan eurokentille ensi kaudeksi.

VPS ja FC Lahti pelasivat suhteellisen tasaisen avausjakson, joskin ote oli hienokseltaan pidempiä jaksoja vierailla. Lahtelaiset eivät saaneet kuitenkaan rakenneltua kovinkaan hyviä maalipaikkoja ja Vepsun vastaiskut tyrehtyivät huolimattomaan pelaamiseen tai Lahden puolustukseen. Näin ollen tauolle lähdettiin pyöreissä 0-0 -lukemissa.

Toisella jaksolla VPS avasi pirteästi ja ensimmäisen vartin aikana se loikin hyvin painetta "Kuhnureiden" päätyyn. Sen jälkeen Lahti kuitenkin sai muutamia vaarallisia aihioita maalipaikoille ja lopulta vieraiden hyökkääjän laukaus löysikin tiensä VPS-maaliin, joskin tällä kertaa epäonnisesti Jesper Engströmin kautta, minkä takia se merkattiin omaksi maaliksi.

Vaikka kummatkin loivat vielä viimeisen parinkymmenen minuutin aikana paikkoja, ei lisämaaleja enää nähty.