AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1285

HIFK
4-4-2
vko.42 // 22.10.2016

Ennakko: RoPS-HIFK

Ennakko: RoPS-HIFK

Veikkausliigassa kuudentena oleva Rovaniemen Palloseura ja suorasta sarjapaikastaan vielä taisteleva HIFK kohtaavat kauden päätöskierroksella.

Kymmenentenä sarjataulukossa ennen päätöskierrosta 33 sarjapisteellä oleva HIFK on haastavan paikan edessä Rovaniemen keskuskentällä pelattavassa ottelussa. Tähtirinnat ovat käytännössä pakkovoiton edessä, sillä yhden pisteen päässä liigakarsijan paikalla vaaniva FC Inter kohtaa päätöskierroksella vierasottelussa sarjajumbon ja Ykköseen ensi kaudeksi putoavan PK-35 Vantaan.

RoPS lähtee kuitenkin kauden viimeiseen kamppailuunsa Helsingin IFK:ta vastaan täysillä ja voitto mielessä. Sijoitustakin on mahdollisuus parantaa vielä pykälällä.

- Ilman muuta sarja pelataan loppuun asti täysillä. Mitään "sympaattisuustuloksia" ei ajatella mihinkään suuntaan, vaan yritetään tosissaan ottaa kauden viimeisestä kamppailusta kolme pistettä, RoPS-luotsi Juha Malinen toteaa.

HIFK ei ole kertaakaan seurahistoriansa aikana onnistunut voittamaan RoPS:aa Veikkausliigassa. Sonera Stadiumilla 9. toukokuuta pelattu tämän kauden avauskohtaaminen päättyi 1-1 tasapeliin, kun Joni Korhonen ja Ville Saxman onnistuivat maalinteossa. Rovaniemen keskuskentällä 24. heinäkuuta pelattu edellinen kohtaaminen päättyi RoPS:n 1-0 voittoon. Ottelun ainoasta maalista vastasi ensimmäisen puoliajan lopussa rangaistuspotkusta osunut Robert Taylor. Taylor on RoPS:n paras maalintekijä 11 osumalla.

Malisen mukaan pelillisesti suurin haaste on HIFK:n pelitapa ja joukkueen kärkipelaajat.

- HIFK pelaa vastahyökkäyspeliä ja tukkii oman maalin, siihen meidän on löydettävä lääkkeet. Meidän puolustusta pitää varpaillaan HIFK:n tehokaksikko Pekka Sihvola ja Juho Mäkelä, joiden pysäyttäminen on meidän tärkein tehtävämme, Malinen kertoo.

Xhevdet Gela palaa HIFK:n kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa Kuopion Palloseuraa vastaan. Päätöskierroksen ottelusta HIFK:lta on varmuudella sivussa vain Emil Conti.


RoPS-HIFK sunnuntaina 23.10. kello 15.00 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n tiedote, HIFK:n verkkosivut