FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
SJK
2-4-1

10

(0-0)

Yleisöä 459

PS Kemi
4-3-2
vko.06 // 13.2.2016

Riski ratkaisi lisäajalla (SJK - PS Kemi 1-0)

Riski ratkaisi lisäajalla (SJK - PS Kemi 1-0)

PS Kemi taisteli sisukkaasti SJK:n vieraana, mutta Roope Riski päästi isännät piinasta lisäajan maalilla Matej Hradeckyn syötöstä. 1-0-kotivoitto Liigacupissa Seinäjoelle.

Hallitseva mestari oli ottelussa niskan päällä, mutta niin vain sarjanousija piti paketin kasassa lähes täyden ajan. Tappion myötä katkesi PS Kemin kahden pelin mittainen voittokulku.

Kemi oli lähellä napata pisteen mukaansa Seinäjoella pelatusta Liigacupin ottelusta, mutta SJK:n hallinta toi tulosta toisella puoliajalla ja lopulta erotuomarin antamalla lisäajalla Roope Riski teki voittomaalin. Riski on osunut SJK:lle nyt kaikissa pelaamissaan pre-season otteluissa. Ensimmäisellä puoliajalla SJK kyttäili ja antoi Kemin pitää palloa omalla puoliskolla, kutsuen vierailijoita uhkarohkeisiin hyökkäyksiin. Niitä ei nähty, joten toisella puoliajalla SJK vei hallinnan selkeästi ja PS Kemi joutui rikkomaan useaan otteeseen. Lopulta rikkeet kostautuivat ja serbihyökkääjä Sasa Jovovic ajettiin kentältä saatuaan toisen keltaisen. SJK painoi pelin vieraiden päätyyn ja maali syntyi kun oli pelattu 90+2 minuuttia. Voitolla SJK siirtyi Liigacupin B-lohkon kärkeen ja se kohtaa seuraavaksi kotikentällään Tampereen Ilveksen.

PS Kemi sai kulmapotkun vartin pelin jälkeen. Aliu Djalo keskitti ja David Bitsindou puski, mutta Mihkel Aksalu torjui komeasti. pian tämän jälkeen Timo Tahvanainen syötti Tarmo Kinkille hyvän paikan, mutta Juhani Pennanen torjui. Puolen tunnin kohdalla Matej Hradecky syötti hyvin oikeaan laitaan Roope Riskille, joka jatkoi keskelle hyvään paikkaan Tarmo Kinkille. Virolaislaiturin haltuunotto kuitenkin epäonnistui ja tilanne kuivui kasaan.

52. minuutilla Joona Veteli antoi vaarallisen vapaapotkun, jonka Kerhon puolustus onnistui lopulta selvittämään. Vajaan tunnin kohdalla Alexei Eremenko antoi vapaapotkun takatolpalle nousseelle Elhadji Kane Ganalle. Pallo jäi pyörimään maalille ja SJK-pelaajat viittoilivat käsivirhettä, mutta peli sai jatkua. Hetkeä myöhemmin Eremenkon syöttö tavoitti Roope Riskin, joka ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan, eikä maalia syntynyt.

Alexei Eremenko pääsi kokeilemaan Juhani Pennasen torjuntavirettä pari kertaa vapaapotkusta ja joutui toteamaan sen hyväksi. Viitisen minuuttia ennen loppua PS Kemin Sasa Jovovic kaatoi Eremenkon ja lensi ulos toisen varoituksen myötä.

Ottelun lisäajalla SJK:n hallinta tuotti tulosta, kun Matej Hradecky syötti ja Roope Riski viimeisteli voittomaalin.