AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-1

21

(0-1)

Yleisöä 550

KuPS
5-1-4
vko.07 // 19.2.2016

Ennakko: Ilves-KuPS

Ennakko: Ilves-KuPS

Ilves ja Kuopion Palloseura pelaavat viimeisen Liigacupin lohkovaiheen ottelunsa lauantaina Tampereella.

Ilves ja KuPS kohtasivat viime kaudella Veikkausliigassa kolme kertaa. Heinäkuussa Tammelassa Ilves voitti Tammelassa 1-0 ja syyskuussa muutaman päivän sisään Ilves voitti ensin Tammelassa 1-0 ja heti perään Kuopiossa 1-2. Joukkueet kohtaavat toisensa noin 50 päivän kuluttua 9. huhtikuuta Kuopiossa Veikkausliigan sarja-avauksessa.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toivoo maalihanojen avautuvan lauantaina.

- Aiemmat kolme otteluamme Liigacupissa ovat olleet todella tasaisia ja vähämaalisia. Emme ole päästäneet ainuttakaan pelitilannemaalia, mutta emme ole myöskään tehneet ainuttakaan maalia. Yleisilme meillä on hyvällä tasolla, mutta tulos vielä puuttuu.

- Viimeisellä kolmanneksella pienet asiat ratkaisevat ja ne näkyvät sitten isosti taululla. Maalintekoasioita on käyty harjoituksissa paljon läpi ja toivottavasti se alkaa näkyä myös pelikentällä, kommentoi Wiss.

Kuopiolaisten tavoitteena on päättää tämän talven Liigacupin pelit positiivisissa tunnelmissa. Vaasasta kaavittiin 0-2-vierasvoitto ja lauantaisesta Ilves-pelistä haetaan myös hyvää ja positiivista lopputulosta. Nuorekas KuPS-joukkue matkustaa Tampereelle taistelutahtoisella mielellä. KuPSilla on pieni teoreettinen mahdollisuus vielä nousta lohkokakkoseksi ja sen myötä suoraan Suomen Cupin 5. kierrokselle.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu jonkun verran pelaajia lauantaina. Keskikenttämies Eero Korte on yhä pois, ja hyökkääjä Jonne Hjelmin paluu on jo lähellä, mutta ihan vielä hän ei ole mukana. 16-vuotias Martti Haukioja on edelleen sivussa olkapäävamman takia, puolustaja Antti Koskisella on nivuskipuja ja keskikenttäpelaaja Diogo Tomas ei ole myöskään mukana lauantaina. Nuoret maalivahdit, 15-vuotias Otto Huuhtanen ja 19-vuotias Antti Kuusinen, ovat junioriotteluissa, joten kakkosjoukkueesta tulee maalivahti penkille. Ghanalainen testipelaaja Latif Mohammed on mukana kokoonpanossa myös lauantaina.

KuPSin osalta gambialaispelaaja Sulaymani Badje (24) saapui perjantaina Kuopioon testijaksolle. Pelaaja liittyy kuopiolaisjoukkueen pelaajavahvuuteen viikonlopun ajaksi ja matkustaa joukkueen mukana Tampereelle. Badjen on tarkoitus pelata lauantaisessa Ilves-ottelussa ja antaa pelillisiä näyttöjä KuPS-joukkueen valmennusjohdolle.

Ilves - KuPS Pirkkahallissa lauantaina 20.2. kello 14.30.