4-6-1
vko.15 // 19.4.2015

Hambo palasi hurjassa vireessä (FC Inter - Ilves 3-1)

Vahid Hambo teki kotijoukkueelle kaksi maalia.

Vahid Hambo palasi pelikiellon jälkeen viheriölle ja teki turkulaisille kaksi maalia. FC Inter voitti Veikkausliigaan palanneen Ilveksen 3-1.

Inter otti Veikkausliigakauden ensimmäisen voiton sunnuntaina Veritas Stadionilla. Interin jalkoihin jäi 3-1 (2-0) lukemin sarjanousija Ilves. Interin maaleista vastasivat Guy Gnabouyou ja kahdesti osunut Vahid Hambo. Ilveksen ainoan osuman teki Tomi Petrescu.

Ottelun alku ei sujunut Interiltä vielä mitenkään erikoisesti. Syöttöpeli nihkeällä kentällä oli hankalaa.

Pelin ensimmäisen vaarallisen maalipaikan loi vierasjoukkue Ilves Interin keskikentän pallonmenetyksestä. Jukka Lehtovaara torjui kuitenkin upeasti Mika Lahtisen läpiajon. Seuranneen irtopallon siivosi päättäväisesti maalin edestä Inter-puolustus.

Inter meni ottelussa johtoon 28. minuutilla. Maali syntyi, kun Ari Nyman pelasi Mika Ojalan keskityspaikkaan pitkällä syötöllä. Tarkan keskityksen juoksi maalilta sisään Guy Gnabouyou.

Avausmaalin tehnyt Gnabouyou pohjusti upealla yksilösuorituksella ottelun toisen maalin viisi minuuttia ennen taukoa. Tarkka syöttö maalin eteen Vahid Hambolle, joka laukoi uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin Ilves-vahti Mika Hilanderin jalkojen kautta maaliin. Ottelu tauolle mentiin siis Interin 2-0 johdossa.

Ottelun toiselle jaksolle Inter tuli vahvasti ja pakotti vierasjoukkueen puolustuskannalle. Hienot syöttökombinaatiot aiheuttivat jatkuvasti vaikeuksia Ilveksen puolustukselle.

Interin kolmas maali oli lähellä 55. minuutilla. Petros Kanakoudis pyssytti tuolloin melkoisen hevosen potkun, minkä Hilander sai venyttyä yläriman kautta väljemmille vesille.

Minuuttia myöhemmin Ilveksen Lahtisella oli hyvä puskupaikka, mutta Ilveksen epäonneksi se suuntautui yläriman kautta yli maalin.

Inter vastaavasti ei jättänyt omaa seuraavaa paikkaansa hyödyntämättä. Kaan Kairinen keskitti pallon napakasti maalille 61. minuutilla. Oikeassa paikassa oli jälleen Hambo, jonka jalasta pallo vähän onnekkaasti kimposi Ilveksen verkkoon.

Hambo oli lähellä hattutemppua 73. minuutilla, kun hän ohjasti omasta reboundista pallon Ilveksen maalin ylärimasta yli.

Ilves pääsi peliin vielä näennäisesti mukaan 80. minuutilla, kun Tomi Petrescu käytti hyväksi Interin pallon menetyksen. Interissä aikoinaan kaksi kautta pelannut Petrescu tykitti pallon voimalla Lehtovaaran jalkojen kautta maaliin.

Ilves sai maalin jälkeen painetta Interin maalille, mutta kotijoukkueen puolustus kesti. Näin siis Interille kauden ensimmäinen voitto Veikkausliigassa.