Yleisöä 2254

3-1-0
vko.16 // 23.4.2015

KuPS jatkaa puhtaalla pelillä (KuPS - VPS 1-0)

KuPS jatkaa puhtaalla pelillä Veikkausliigassa. Torstaina tuli toinen voitto, kun VPS kaatui Saku Savolaisen osumalla 1-0.

Ensi jaksolla pelattiin tasaista ja tarkkaa peliä. Jakso alkoi kuopiolaiskomennossa ja jakson vaarallisin maalintekotilanne nähtiin jo neljän minuutin kohdalla, jolloin Petteri Pennanen syötti Miikka Ilolle ja tämän laukaus kiersi VPS-maalin takatolpan ohitse maalipotkuksi.

Tämän tilanteen jälkeen pelattiin puoli tuntia ilman mainittavia tilanteita. Seuraava vaaranpaikka kehittyi 32. peliminuutilla, jolloin KuPS-puolustaja Dani Hatakka pääsi laukomaan päin VPS-vahtia ja Charles Traffordin komea vastapallotykitys liiteli hiukan VPS-maalin yläriman ylitse. Tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

Toinen jakso alkoi sekin tarkalla ja tasaisella pelillä. Ensimmäinen vaaratilanne nähtiin tunnin kohdalla, jolloin Freddy Adu pääsi katkaisemaan vaasalaisten syötön käynnistäen 3v2-vastaiskun. Hyvännäköinen hyökkäystilanne päättyi VPS-vahti Henri Sillanpään torjuntaan.

Tasaisesti edennyt liigapeli ratkesi 70 peliminuutin kohdalla, jolloin keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen keskitti kulmapotkun ja hyökkääjä Saku Savolainen puski VPS-puolustuksen keskeltä pallon verkkoon.

VPS onnistui tekemään tasoitusmaalin 75 peliminuutin kohdalla, osuma kuitenkin hylättiin ja puolustaja Ville Koskimaalle nostettiin keltainen kortti. Lopussa Vepsulla oli paikka nousta tasoihin, kun Thomas Kula keskitti kulmapotkun maalille ja puolustaja Mikko Viitikko pääsi jatkamaan. KuPS-vahti Tomi Maanoja otti pallon kiinni lähes maaliviivalta ja vaasalaisten oli tyytyminen niukkaan tappioon liigakauden avausottelussaan.