AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC KTP
4-4-2

32

(1-0)

Yleisöä 1215

VPS
3-0-0
vko.17 // 2.5.2015

Ennakko: FC KTP-VPS

Ennakko: FC KTP-VPS

Ilari Äijälä kipparoi kotkalaisia. (Kuva: Juha Tamminen)

FC KTP saa kauden toiseen kotiotteluunsa sunnuntaina vieraita Vaasasta, kun vastaan asettuu sarjan tyvipaikkaa hallussaan pitävä VPS.

FC KTP saa kauden toiseen kotiotteluunsa sunnuntaina vieraita Vaasasta, kun vastaan asettuu sarjan tyvipaikkaa hallussaan pitävä VPS.

Taulukko ei kuitenkaan kerro välttämättä koko totuutta, sillä vaasalaiset ovat pelanneet tällä kaudella vasta kaksi ottelua, kun taas KTP:llä niitä on neljä kappaletta.

VPS:llä on kauden kahdesta kamppailustaan saldona kaksi niukkaa maalin tappiota, viimeksi se kärsi kirvelevän kotitappion IFK Mariehamnille kotonaan keskiviikkona.

Samaisella kierroksella KTP käväisi Helsingissä ja hävisi vaasalaisten tavoin niukasti. Tuossa ottelussa kotkalaisryhmä oli kiinni tasapelipisteessä aivan ottelun loppuhetkille. Taistelu ei kuitenkaan riittänyt, vaan kotijoukkue HJK vei täyden pistepotin Demba Savagen maalilla.

Kauden ennakkokaavailuissa Vaasa nostettiin aivan Veikkausliigan kärkipäähän ja nykyinen sijoitus tyvessä ei varmaan tyydytä joukkuetta sekä kokenutta päävalmentaja Olli Huttusta. VPS:n joukkueesta löytyy runsaasti taitoa. Eräs mielenkiintoinen pelaaja on KTP:n paidassakin Kakkosta pelannut Pyry Soiri, joka palaa entiselle kotistadionilleen Myllykoskelle.

Tiedossa onkin jälleen kerran tiukka ja todennäköisesti vähämaalinen kamppailu. Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi lisäpisteitä plakkariin.

KTP pyrkii parantamaan omaa hyökkäyspeliään, sillä kauden neljässä ensimmäisessä ottelussa maaliverkko on heilunut vain kerran. Laukauksiakaan kohti maalia ei ole saatu kuin kymmenen. Joukkueen hyökkääjät eivät ole saaneet riittävän laadukkaita syöttöjä keskikentältä ja todella hyvät maalintekopaikat ovat olleet kortilla.

- Meidän pitää parantaa hyökkäyksiä ja saada vietyä niitä pidemmälle kuin aiemmissa otteluissa. Siihen tähdätään, että näin myös sunnuntaina kävisi, KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä kertoo.

Loukkaantuneista sekä Joel Mero että Aleksi Tarvonen ovat edelleen varmuudella poissa kokoonpanosta. Klubi-ottelun tiimellyksessä muutama pelaaja sai pikku kolhuja joiden ei pitäisi vaikuttaa pelaamiseen.

VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen tietää kotkalaisjoukkueen vahvuudet.

- KTP:ltä löytyy liigakokemusta, eikä sitä saa aliarvioida. Päinvastoin. Se on todella aktiivinen ja juoksuvoimainen. Lisäksi KTP tekee nimenomaan joukkueena asiat todella hyvin. Meillä on haastava peli tulossa.

Keskikenttäpelaaja Eero Tamminen on tekemässä paluuta viheriölle, mutta aloittaa vielä todennäköisesti penkillä. Myös Loorents Hertsi on parannellut nilkkaansa, eikä miestä ole nähty vielä avauskokoonpanossa.

Norsunluurannikkolaisella Charles Bantangalla ei ole vieläkään pelilupaa. Muut poissaolijat ovat pitkäaikaispotilaat Steven Morrissey, Karl-Filip Eriksson ja Jarno Parikka.


FC KTP – VPS Kymenlaakson Sähkö Stadionilla sunnuntaina 3.5. kello 16.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.