Yleisöä 1283

4-5-1
vko.19 // 11.5.2015

SJK selvään voittoon kärkikamppailussa (SJK-KuPS 5-0)

SJK aiheutti KuPS:lle kauden ensimmäisen tappion, kun se voitti kotonaan selvästi 5-0.

SJK:n maalintekijöinä toimivat Wayne Brown, Richard Dorman, Johannes Laaksonen, Tuco sekä Juho Lähde.

Lahti-tappiosta sisuuntunut SJK hallitsi ottelua alkuhetkistä lähtien. SJK tarjosi 90 minuutin mittaisen show'n, jollaista ei Keskuskentällä ole hetkeen nähty. SJK oli lähellä avausmaalia jo kolmannella minuutilla. Richard Dorman laukoi keskiympyrästä käsittämättömän laukauksen, joka kolahti maalin ylärimaan. KuPSin toppari Stephen McCarthy oli läpi ottelun suurissa ongelmissa SJK:n prässissä. 20 minuutin pelin jälkeen se kostautui. Toni Lehtinen riisti alimpana olleelta McCarthylta pallon ja Jussi Vasara pääsi yrittämään Tomi Maanojan ohittamista. Maanoja torjui, mutta reboundiin pääsi ensimmäisenä Richard Dorman, jonka zippi osui ensin ylärimaan ja sitten tolppaan. Tällä kertaa paluupalloon ehti ensimmäisenä Toni Lehtinen, joka käänsi maalin eteen Richard Dormanille. Dorman oli selin maalin päin ja jätti pallon vitosen viivalle Wayne Brownille, joka tälläsi ensimmäisen liigamaalinsa SJK-paidassa.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Jussi Vasara laukoi hyvän matalan vedon kahdestakymmenestä metristä, mutta Tomi Maanoja onnistui torjumaan. Viitisen minuuttia myöhemmin Richard Dormanin pitkä avaus tavoitti Jussi Vasaran, jonka KuPS-vahti Maanoja joutui kaatamaan rankkarialueella. Kotiyleisön vaatimuksista huolimatta tilanteesta ei tullut rangaistuspotkua.

50. minuutilla Richard Dorman suorastaan ryösti pallon Tuomas Rannankarilta oikeassa laidassa ja keskitti maalille Toni Lehtiselle, joka ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. KuPSin ainoa maalipaikka tuli viitisen minuuttia tämän jälkeen. Tuomas Rannankari keskitti vasemmasta laidasta ja Irakli Sirbiladze puski pallon tolpan kautta maalipotkuksi.

Tunnin pelin jälkeen SJK meni 2-0-johtoon. Richard Dorman sai pallon keskiympyrässä ja harhautti ensin Ebrima Sohnan ja sitten McCarthyn. Tämän ansiosta SJK pääsi lähes käsittämättömästi hyökkäämään viidellä pelaajalla topparia ja maalivahtia vastaan. Dorman eteni boksin sisään ja laukoi pallon maaliin. Tällaisia maaleja ei ihan joka päivä näe.

Johannes Laaksonen tuli Dormanin tilalle kentälle, kun ottelua oli pelattu 73:35. Ajassa 73:51 Laaksonen koski palloon ensimmäisen kerran ja purki KuPSin hyökkäyksen. Ajassa 74:10 "Johnny" koski palloon toisen kerran ja laukoi sen Jussi Vasaran syötöstä maaliin. Tällaisia sisääntuloja ei kovin usein näe.

84. minuutilla Timo Tahvanainen syötti vasempaan laitaan Akseli Pelvakselle. Pelvas keskitti maalille Tucolle, joka ohjasi pallon maaliin KuPS-puolustajien välistä. Tuco oli tullut kentälle 20 minuuttia ennen maalia.

Lisäajalla nähtiin ottelun viides maali. Tuco syötti Juho Lähteen läpiajoon ja Lähde zippasi pallon hallitusti Maanojan yli. Lähde ehti olla kentällä reilun vartin ennen maalia. SJK on tehnyt tällä kaudella Veikkausliigassa 10 maalia ja niissä on ollut yhdeksän eri maalintekijää.