AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

20

(0-0)

Yleisöä 955

Ilves
4-6-1
vko.19 // 16.5.2015

​Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

​Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

IFK Mariehamn saa Ilveksen vieraakseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Kauden avaustappionsa helatorstaina HJK:n vieraana kärsinyt IFK Mariehamn on pelannut viime loppukesästä saakka kotonaan Wiklöf Holding Arenalla tappioitta ja sunnuntaina tuon putken kestävyyttä saapuu testaamaan Ilves.

IFK pelasi hyvän ottelun HJK:nkin vieraana, vain tulos jäi puuttumaan. Päävalmentaja Pekka Lyyskin mukaan tappiota ei kuitenkaan enää mietitä, vaan katsotaan tiukasti sunnuntain koitokseen.

- Kaikki pelaajat olivat tietysti pettyneitä, mutta nyt odottavat jo uudet haasteet. Tällaista jalkapallo on, Lyyski sanoo.

Jo lauantaina kohti Maarianhaminaa lähteneellä Ilveksellä on takanaan kaksi hyvää ottelua. Viime viikon perjantaina joukkue haki vierasvoiton Vaasasta, kun VPS kaatui numeroin 2-3 (1-1) Jussi Kujalan, Mika Lahtisen ja Jonne Hjelmin maaleilla. Helatorstain trillerissä Tammelassa ja paljon puhutussa kotimatsissa Ilves ja HIFK tasasivat pisteet numeroin 1-1 (1-0). Samu Nieminen huudatti Tammelaa upealla puskumaalillaan.

Ilves on pelannut nyt kuusi ottelua Veikkausliigassa ja kasassa on viisi sarjapistettä.

- Pelasimme avausjaksolla vahvasti ja olimme johtoasemassa. HIFK tasoitti meidän virheestä ja sai tasoitusmaalistaan hyvän draivin. Loppujen lopuksi tarvitsee olla tyytyväinen tähän tasapeliin. Hyvä tunnelma oli Tammelassa, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Keith Armstrong helatorstain kiihkeää matsia.

Nousijajoukkue Ilves lähtee otteluun ennakkoon haastajana ja Lyyskikin myöntää, että "Grönvitt" on lähtökohtaisesti ottelun suosikki.

- Ilves ei kuitenkaan missään nimessä ole vaaraton. Löimme heidät Suomen Cupissa, mutta joukkue koostuu taitavista veteraaneista, joilla on kokemusta liigasta yhdistettynä uusiin, innokkaisiin pelaajiin, Lyyski arvioi.

IFK on kärsinyt melkoisesti loukkaantumisista, mutta uusia kolhuja ei torstaina tullut ja ainakin Phillip Mantilla on hyvin lähellä paluuta kokoonpanoon sunnuntaina. Petteri Forsell ja Aleksei Kangaskolkka ovat edelleen sivussa ja myös Dever Orgillille peli tulee liian aikaisin. Tommy Wirtasen pelaaminen on myös enemmän kuin epävarmaa.

Ilveksen kokoonpanosta ovat varmuudella poissa pitkäaikaispotilaat, hyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna (polvi) sekä puolustaja Olli Vakkala (kylki). Pohjevamman kanssa painiva puolustaja Heikki Aho on edelleen kysymysmerkki.


IFK Mariehamn - Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 17.5. kello 17.00. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.