AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

12

(1-0)

Yleisöä 2743

FF Jaro
4-5-1
vko.20 // 20.5.2015

Ennakko: VPS-FF Jaro

Ennakko: VPS-FF Jaro

Pohjanmaan paikalliskamppailuissa pelataan aina isoista asioista, ja myös torstaisessa ottelussa on paljon panosta, kun FF Jaro matkaa Hietalahteen VPS:n vieraaksi.

VPS pelasi sunnuntaina kauden parhaan pelinsä, kun se venyi kotonaan 2-2-tasapeliin hallitsevan Suomen mestarin HJK:n kanssa. Menestyksen salaisuutena oli ennen kaikkea koko joukkueen tasapainoinen ja tiivis esitys. Torstaina edessä on kotiottelu Jaroa vastaan.

- Myös meidän prässipelaaminen toimi erityisen hyvin. Meillä löytyi jalkoja, sekä hyökkääjät että keskikenttä Thomas Kulan johdolla tekivät valtavasti töitä. Siihen pystyivät myös laiturit, vaikka hieman jäi parannettavaa, päävalmentaja Olli Huttunen kertaa VPS:n verkkosivuilla.

Vaikka VPS avasikin pistetilinsä hienolla tasapelillä suurta mestarisuosikkia vastaan, on fakta että se tarvitsee jatkossa lihavampia pistesaaliita, jotta se pystyisi kirimään alkukaudesta syntynyttä etumatkaa umpeen. Seuraava mahdollisuus on Hietalahdessa FF Jaroa vastaan.

- Itseluottamus on ollut koko ajan nousemaan päin, vaikka tulokset ovat olleet huonoja. Mutta kyllä piste aukaisi varmasti sen viimeisen henkisen lukon. Se on totta, että voittoja tarvitaan ja sellaista lähdemme metsästämään torstaina, Huttunen korostaa.

Edellisissä peleissä Jarolle on ollut leimallista helpot virheet, jotka ovat maksaneet paljon pisteitä. Valmentaja Alexei Eremenko peräänkuuluttaakin joukkueeltaan parempaa keskittymistä torstain kamppailussa.

- Meidän on saatava helpot virheet pois. Ottelutahti on kuitenkin niin tiukka, ettei yksittäisiä virheitä voi jäädä miettimään, vaan ne pitää unohtaa nopeasti, Eremenko painottaa.

VPS:n on tarkoitus jatkaa siitä, mihin se sunnuntaina jäi.

- Jaro pelaa välillä jopa aktiivisemmin kuin HJK. He pitävät paljon palloa ja rakentavat peliä alhaalta asti, joten lähdemme peliin hyvin samoin lääkkein, Huttunen sanoo.

Jarolla on ollut edellisissä otteluissa pieniä kokoonpanohuolia. Yleensä avauskokoonpanossa nähdyt Jonas Emet ja Denis olivat kaikista viime viikon kolmesta ottelusta sivussa loukkaantumisten vuoksi. Myös David Carlsson on ollut loukkaantuneena edellisissä otteluissa. FC Inter –ottelussa loukkaantui puolustaja Reginaldo. Loukkaantuneista Denis tekee näillä näkymin paluun kokoonpanoon.

Peter Opiyo sai HIFK-ottelussa kauden neljännen varoituksensa ja hän on näin ollen pelikiellossa torstaina.

Rasitus on ollut viime aikoina kovaa myös vaasalaisille. Muun muassa VPS:n Admir Catovic ja Tony Björk ovat kärsineet pohjekrampeista. Myös Charles Bantanga on vielä kysymysmerkki. Norsunluurannikkolainen loukkasi lievästi nivustaan edellisottelussa.

VPS-FF Jaro Vaasan Hietalahdessa torstaina 21.5. kello 18.30 alkaen. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.