SJK
5-4-1
vko.22 // 3.6.2015

SJK katkaisi IFK:n putken (IFK Mariehamn-SJK 0-3)

IFK Mariehamn oli pelannut 11 ottelua ilman tappiota kotikentällään ennen keskiviikkoa, jolloin SJK vei pisteet Seinäjoelle 3-0-lukemin. Maalit tekivät Tuco ja Akseli Pelvas kahdesti.

SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliskoa ja sillä oli paikata mennä johtoon jo ensimmäisen vartin aikana. Paras tilanne tuli kun Akseli Pelvas murtautui sisään boksiin aivan päätyrajaa pitkin ja keskitti kovan matalan pallon maalin eteen juosseelle Tucolle. Tuco kuitenkin ehti ottaa yhden askeleen liian nopeasti ja ajautui maalivahti Otso Virtasen taakse, tämä ehti nappaamaan pallon.

Myös IFK:lla oli paikkansa, jotka syntyivät pääosin vastaiskuista, eikä Mihkel Aksalu joutunut vaaratilanteista huolimatta kunnolla torjuntatöihin.

Lopulta SJK meni johtoon, kun peliä oli pelattu 39 minuuttia. Jussi Vasara keskitti oikelta maalille, missä Toni Lehtinen teki hyvin skriiniä ja vei samalla puolustajan pois edestä. Tuco pääsi laukomaan vitosen viivalta pallon taka-alakulmaan. Maali oli miehelle kauden kolmas. 0-1 lukemat jäivät myös taukotilanteeksi.

Toisella puoliajalla alkoi tuuli yltyä ja vesisade kasteli kentän. Kotijoukkue pelasi palloa suoraviivaisemmin ylös ja siten SJK ei saanut peliin samanlaista otetta kuin ensimmäisellä.

Isäntäjoukkueen vaarallisinta tilannetta saatiin kuitenkin odottaa aina 75. minuutille asti. Silloin IFK sai vapaapotkun aivan kuudentoista viivalta keskeltä, kun Timo Tahvanainen joutui kaatamaan DIego Assisin. Duarte Tammilehto veti kuitenkin suoraan muuriin ja myös miehen jatkopallo siivottiin. Ei kuitenkaan tarpeeksi kauas, vaan se tippui suoraan Brian Spanille, joka ampui hirmuisen pommin kohti maalia. Mihkel Aksalu esitti vielä hienomman torjunnan joka oli todellinen gamesaver. Jos IFK olisi tasoittanut tuosta tilanteesta, olisi pelistä voinut tulla vaikea SJK:lle.

Torjunta toi SJK:lle uutta virtaa ja peli siirtyi sen haltuun. Ja lopulta 83. minuutilla kotijoukkueen Philip Mantilla kaatoi karkuun pääsemässä olleen Akseli Pelvaksen rangaistusalueen rajalla, juuri sen verran viivan päällä, että erotuomari Mikko Mörö osoitti pallon pilkulle. Pelvas meni itse antamaan ja tälläsi pallon varmasti oikean tolpan juureen.

Sama mies oli asialla hetkeä myöhemmin, kun ensin Cedric Gogoua lähti nousemaan puolustajan paikalta ja syötti pallon vieressä juosseelle Mehmet Hetemajlle. Hetemaj näki Pelvaksen ehtineen täyteen vauhtiin ja syötti unelmasyötön linjan taakse. Pelvas ehti palloon ja upotti sen toistamiseen verkkoon.

Ottelun lopussa Tuco pääsi vielä nokikkain IFK maalivahti Virtasen kanssa Richie Dormanin syötöstä, mutta pallo meni hieman takakulmasta ohi. Tuco pääsi myös vetämään kertaalleen kaukaa, mutta pallo meni pari metriä ylitse ja niin ottelu päättyi SJK:n 3-0 voittoon. Tappio oli IFK:lle kauden ensimmäinen kotikentällä koettu ja edellistä tappiota saa muutenkin hakea niinkin kaukaa kuin viime vuoden heinäkuusta.