AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
5-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 3630

SJK
4-4-2
vko.29 // 25.7.2015

Ennakko: Ilves-SJK

Ennakko: Ilves-SJK

Tammelan stadionilla on sunnuntai-iltana luvassa jälleen jännittävää jalkapalloviihdettä, kun erinomaisessa kotivireessä oleva Ilves saa vastaansa SJK:n Seinäjoelta.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen tällä kaudella päättyi SJK:n 3-0 voittoon Seinäjoen Keskuskentällä.

Otteluun odotetaan suurta yleisömäärää ja Seinäjoeltakin peliin lähtee täysi bussilastillinen kannattajia, sekä useita omilla kyydeillä paikalle lähteviä. Tammelan stadion ei ehkä ole kaikkein modernein, mutta sitäkin tunnelmallisempi – kunnollinen jalkapallostadion. Yleisö pääsee lähelle pelaajia ja tunnelma nousee siten merkittävästi niin katsomossa kuin kentällä.

- Siellä pelit tuntuvat aina jotenkin suuremmilta ja isoilta tapahtumilta. Siellä on iso kenttä ja erinomainen kentän pinta. Sen pitäisi sopia meille, jos saamme pelimme kulkemaan ja pystymme iskemään heidän heikkouksiinsa, kommentoi SJK valmentaja Chris Cleaver.

SJK:n vahvuudet tiedetään myös kotijoukkueen leirissä erinomaisesti.

- SJK on yksi liikkuvimpia joukkueita koko sarjassa ja joukkue pystyy pitämään palloa. Meillä oli aiemmin tällä kaudella Seinäjoella heitä vastaan hyvä avausjakso ja sunnuntaina täytyy pitää heitä tiukoilla, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Keith Armstrong.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat varmuudella korttitilin täyttymisen takia pelikiellossa oleva puolustaja Antti Ojanperä sekä pitkäaikaispolvivammapotilashyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna. Puolustajat Antti Koskinen (nilkka) ja Olli Vakkala (kylki) ovat kovaa vauhtia toipumassa pelikuntoon.

SJK:n loukkaantumistilanne on pysynyt muuttumattomana lähes kauden alusta asti. Sivussa on ainoastaan keskikenttäpelaaja Marco Matrone, joka hänkin osallistuu jo normaalisti harjoituksiin. Vielä ei miestä riskeerata kuitenkaan kentällä. SJK hommasi myös vahvistusta hyökkäykseen viime viikolla, kun maajoukkuerinkiinkin kuuluva Roope Riski siirtyi loppukauden lainasopimuksella SJK:n riveihin. Norjan pääsarjasta siirtyvä Riski, ei ole kuitenkaan vielä pelikelpoinen, sillä kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa vasta elokuun alussa. SJK:lla ei ole pelikieltoja, joten Tampereelle lähdetään kovalla ryhmällä voittoa metsästämään.


Ilves - SJK Tammelassa sunnuntaina 26.7. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.