AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

22

(0-0)

Yleisöä 3233

Ilves
4-6-1
vko.30 // 31.7.2015

​Ennakko: HIFK-Ilves

​Ennakko: HIFK-Ilves

Ilves matkustaa lauantaina Helsinkiin, missä isäntäjoukkueena toimii HIFK.

Joukkueiden välille on viime vuosien aikana muodostunut mukava vastakkainasettelutilanne ja keskinäiset ottelut ovatkin joka kerta viihdyttäviä. Tunteet ovat voimakkaasti mukana niin kentällä kuin katsomossakin.

Joukkueet kohtasivat aiemmin Veikkausliigassa tällä kaudella toukokuussa Tammelan stadionilla ja tuo matsi päättyi 1-1-tasapeliin. Tunnelma ottelussa oli huikaiseva ja lähes 4000 katsojaa saivat varmasti rahoilleen vastinetta. Ilveksen maalista vastasi toppari Samu Nieminen ja helsinkiläisten tasoituksen laukoi Bragun Gattuso Jukka Halme.

Ilves ja HIFK kohtasivat viime kaudella Ykkösessä kolme kertaa. Tammelassa pelattiin maaliton tasuri, ja Helsingissä HIFK voitti kerran ja Ilves kerran. Joukkueet kohtasivat myös kauden 2010 Kakkosen kuumissa nousukarsinnoissa Tammelassa, jolloin HIFK-legenda Petri Heinänen puski 1-2-voittomaalin 95. minuutilla.

Perjantaina uutisoidun jatkosopimuksen HIFK:n kanssa tehnyt päävalmentaja Jani Honkavaara tiedostaa Ilveksen vahvuudet.

– Ilves on hyvin puolustava ja yllätysvalmis joukkue. Keken (päävalmentaja Keith Armstrong) joukkueet osaavat aina puolustaa. He ovat varmasti taktisesti hyvin valmistautuneita tähän otteluun ja odotettavissa on vaikea ottelu meille, Honkavaara sanoo seuransa sivuilla.

– Meidän täytyy säilyttää tasapaino omalla puolustusalueella ja samalla yrittää murtaa Ilveksen vahva puolustus. Ilveksellä on todella kokenut joukkue, sillä heidän pelaajilla on kuitenkin enemmän liigakokemusta kuin meidän pelaajilla.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella ainoastaan hyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna (polvi) sekä puolustajat Antti Koskinen ja Olli Vakkala. Viime ottelusta pelikiellon takia puuttunut puolustaja Antti Ojanperä on jälleen pelikelpoinen.