AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 2712

Ilves
4-5-1
vko.33 // 21.8.2015

​Ennakko: RoPS-Ilves

​Ennakko: RoPS-Ilves

Veikkausliigan viikonlopun kierros pyörähtää käyntiin Rovaniemellä lauantaina, kun RoPS ja Ilves kohtaavat kello 16.00 alkavassa ottelussa.

RoPSilla on alla vierastasapeli HIFK:ta vastaan ja sitä ennen kaatui kotona erittäin tärkeässä kamppailussa SJK. Lauantain vierailija Ilves Tampereelta on kauden edetessä parantanut otteitaan ja viimeisistä kolmesta ottelustaan joukkue on saalistanut täydet yhdeksän pistettä ja on näin aivan eri joukkue kuin se, minkä RoPS päihitti kotonaan kesäkuussa 4-1 lukemin.

- Joukkueen penkillä ja kentällä olevan kokemuksen ansiosta Keke (Armstrong) on saanut loihdittua joukkueen parhaat ominaisuudet esiin. Joukkueesta Hilander, Kujala, Petrescu, Hjelm, Emenike ja Lahtinen ovat löytäneet roolinsa kentällä ja tulosta on tullut, RoPS-luotsi Juha Malinen kehuu tulevaa vierasjoukkuetta.

RoPS pyrkii ottelussa Ilvestä vastaan kehittämään peliään tasakentällisin pelattaessa, tärkeimpänä kehityskohteena joukkueen hyökkäys.

- Kun aiemmilla kahdella kolmanneksella liigasta teimme kovaa tulosta, meillä oli kärjessä koko ajan sama koomikko Pirinen, Kokko ja Saksela. Nyt Kokko ja Saksela ovat loukkaantumisten vuoksi poissa ja meidän täytyy pyrkiä luoman uusi kova hyökkäyskolmikko joukkueeseemme. Haastetta siinä riittää, mutta myös mahdollisuuksia, Malinen uskoo.

RoPS saa takaisin riviin pelikieltonsa sovittaneen tärkeän kaksikon Faith Obilor – Antti Okkonen.

Rovaniemellä Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pitkäaikaispotilaat, hyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna (polvi) sekä puolustaja Antti Koskinen (nilkka). Heidän lisäkseen kaikki ottelut tällä kaudella pelannut kapteeni Antti Hynynen sekä toinen todella kokenut profiilipelaaja Jussi Kujala ovat pelikiellossa. Emeniken, Korteen, Ahon sekä Antti Ojanperän pelaaminen on pikkuvaivojen vuoksi epävarmaa. Monivuotinen luottopuolustaja Olli Vakkala on puolestaan toipunut lonkka- ja kylkivammoistaan, ja mies on lauantaina ensimmäistä kertaa kokoonpanossa tällä kaudella.

Malinen luottaa, että lauantaina Keskuskenttä täyttyy taas innokkaista RoPS-kannattajista.

- Pelipäiväksi on luvattu hienoa kesäsäätä, vastustaja on hyvä ja lauantai hyvä pelipäivä, mitä muuta sitä enää voi toivoa, RoPS-luotsi hehkuttaa.


RoPS - Ilves Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 22.8. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrasta, johon pääset tämän linkin kautta.