AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FF Jaro
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 1792

HJK
2-4-2
vko.36 // 12.9.2015

Ennakko: FF Jaro-HJK

Ennakko: FF Jaro-HJK

FF Jaro ja HJK ottavat toisistaan mittaa sunnuntaina Pietarsaaren Keskuskentällä.

Lähtökohdat otteluun ovat selkeät. Jaro taistelee putoamista vastaan ja HJK puolestaan mestaruudesta. Pisteissä joukkueilla on eroa 19 pinnaa, kun molemmilla on 25 ottelua pelattuna.

Molemmilla on alla ottelu torstailta. Jaro haki Rovaniemeltä yhden pinnan, kun kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. HJK puolestaan joutui nöyrtymään kotiyleisönsä edessä Interin voitettua 2-0.

Kyseessä on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä liigakaudella, mutta vasta ensimmäinen Pietarsaaressa. Kahdessa edellispelissä HJK on jättänyt Jaron ilman mahdollisuuksia. Toukokuussa Klubi oli vahvempi lukemin 3-0 ja kesäkuussa 4-0.

Jaro on ollut sinivalkoisille viime vuosina mieluinen vastustaja ja Klubi onkin napannut pietarsaarelaisista monta suurinumeroista voittoa vuosien saatossa. Jaron edellinen voitto Klubista on vuodelta 2011, minkä jälkeen HJK on päihittänyt punapaidat Veikkausliigassa yhdeksän kertaa. HJK:n laitahyökkääjä Erfan Zeneli ei aiemmista otteluista kuitenkaan hämäänny, vaan painottaa Jaron olevan erittäin vaarallinen vastustaja.

- Jarolla on hyvä joukkue ja he pelaavat hyvää futista. He tykkäävät pelata paljon pallon kanssa avointa jalkapalloa. Tästä ei missään nimessä tule meille helppoa ottelua, vaan kyllä meidän pitää yltää parhaimpaamme voittaaksemme, Zeneli miettii.

Jaron sairastuvalla on ollut paljon liikennettä viime aikoina. HJK-ottelussa paluun tekevät RoPS-ottelusta sairastumisen takia poissa ollut Jani Virtanen sekä Alexei Eremenko Jr, joka niinikään oli pois Rovaniemeltä.Jari Sara on edelleen sairaana eikä ole mukana sunnuntain ottelussa.Sama koskee myös torstaina polvensa loukannutta Peter Opiyoa. Myös Johan Brunell ja Jonas Emet ovat edelleen pois

Myös maalivahtitilanne on auki, koska Jesse Östin reisivamma vaivaa häntä edelleen. Hänen pelaamisensa selviää lähempänä ottelua.

Jaroa vastaan HJK:n kokoonpanoon palaa ainakin Gideon Baah, jonka paluu helpottaa puolustusosastolla olevaa vajetta. Tapio Heikkilä on pelikiellossa, Roni Peiponen kuumeessa, Markus Heikkinen ja Veli Lampi puolestaan eivät ole vielä pelikunnossa, eikä kaksikkoa nähdä tositoimissa vielä seuraavissa otteluissa.

Toni Kolehmainen on vielä hienoinen kysymysmerkki sunnuntain osalta ja hänen pelikuntonsa ratkeaa sunnuntaiaamuna. Obed Malolo puolestaan ei pysty vielä harjoittelemaan joukkueen mukana Ilves-ottelussa tulleen iskun myötä ja on poissa seuraavat ottelut. Saku-Pekka Sahlgren palasi lainapestiltä Kotkasta loukkaantuneena ja päässee mukaan joukkueharjoitteluun ensi viikolla.

Ousman Jallow sai Ilves-ottelussa alavartalovamman, jonka takia mies jätti kentän. 3-4 viikon pituiseksi arvioidusta huilista on ehtinyt kulua vajaa pari viikkoa, joten Jallow missaa vielä seuraavat ottelut. Nikolai Alho on ollut koko kauden eri vammojen vuoksi sivussa. Pikkuhiljaa paranevan Alhon odotetaan tekevän paluun joukkueharjoituksiin lähiaikoina.

Pelaajapulaa tulee paikkaamaan Klubi 04:n puolelta nuoria pelaajia, kun Lucas Lingman, Aapo Halme, Joakim Böckerman, Saku Ylätupa ja Calvin N'Sombo vahvistavat Klubia sunnuntaina. Kaikki edellä mainitut ovat täten myös sivussa Klubi 04:n omasta ottelusta (sunnuntaina Viikinkejä vastaan).


Jaro kohtaa HJK:n Pietarsaaren Keskuskentällä sunnuntaina 13.9. Ottelu alkaa kello 18.30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, joho pääset tämän linkin kautta.