AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

13

(0-3)

Yleisöä 2111

KuPS
4-5-1
vko.36 // 13.9.2015

​Ennakko: HIFK-KuPS

​Ennakko: HIFK-KuPS

Kuopion Palloseuran värikäs Veikkausliigakausi jatkuu maanantai-iltana Sonera Stadiumilla. Liiganousija HIFK ja KuPS iskevät yhteen 26. sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa kello 18.30.

HIFK on Veikkausliigan joukkueista ainoa, joka ei ole hävinnyt kotikentällä kertaakaan. HIFK:lla on jäljellä yhdeksän liigaottelua, joista peräti kuusi pelataan kotikentällä. Taistelu sarjapaikoista tiivistyy ja joukkueen tavoite on olla kuuden joukossa kauden päättyessä.

KuPS on ollut tähtirinnoille hankala vastustaja kauden aikaisemmissa kohtaamisissa. Toukokuussa Soneralla pelattu kotimatsi päättyi 1-1 tasapeliin ja elokuussa KuPS oli parempi Kuopiossa lukemin 2-0. Tuo voitto on kuopiolaisten viimeisin, sillä edelliset kuusi liigaottelua ovat sujuneet voitoitta (4 tasapeliä ja 2 tappiota).

– KuPS on todella hyvin puolustava joukkue. Edellisessä kohtaamisessa Kuopiossa olimme todella kesyjä hyökkäyssuuntaan, mitä lähdemme parantamaan, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

KuPSin torstainen SJK-ottelu päättyi 1-1-tasapeliin Urho Nissilän iskettyä peliuransa ensimmäisen liigamaalin. Kuopiolaiset hyökkäsivät ottelussa voimakkaasti ja Sonera Stadiumille saavutaan samanlaisella voitontahtoisella mielellä.

- SJK-ottelu oli hyvää jatkumoa edellisille otteluille. Useammassa ottelussa me olemme pelanneet hyvin ja meillä on ollut useampia paikkoja kuin vastustajalla. Pelit on käännettävä voitoiksi ja se on viimeistelystä kiinni. Sen kanssa me olemme tehneet paljon töitä, viimeistely on jalkapallon vaikein osa-alue. Paikoista pitää tehdä maalit. Pelin pieniä yksityiskohtia on hiottu paremmiksi, suuriin muutoksiin ei ole tarvetta, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki muistuttaa.

IFK Mariehamn vierastappiossa viime torstaina huilanneet junnumaajoukkuepelaajat Fredrik Lassas ja Youness Rahimi palaavat jälleen kokoonpanoon. Laitapelaaja Tommi Vesala on pelikiellossa ja hyökkääjä Tuomas Mustonen yhä toipilaiden listalla.

KuPSin laitahyökkääjä Juha Hakola palasi torstaina onnistuneesti Veikkausliigan pelikentille. Hakola pelasi tämän kauden toisen liigaottelunsa ja ensimmäisensä kotikentällä syöttäen Nissilän 1-1-tasoitusmaalin. Hakola on käytettävissä myös maanantaina Helsingissä.

- Hakola oli torstaina hyvä ottaen huomioon tämän kauden vähäiset peliminuutit. Esitys oli positiivinen. Juha on tosi hyvä pelaaja ja hänelle oli iso ennakkorooli varattuna tälle pelikaudelle. Toivon mukaan hän on mahdollisimman paljon käytettävissä loppukauden aikana, valmentaja toivoo.

Kuopiolaisjoukkue pääsee pelaamaan hyvällä kokoonpanolla. Keskikenttäpelaaja Miikka Ilon yhden ottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja Ilo saa pelata maanantaina. Pelikiellossa ei ole tällä hetkellä ketään. Toppari Stephen McCarthy on poissa maanantaisesta kokoonpanosta.


HIFK-KuPS Sonera Stadiumilla maanantaina 14.9 kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.