AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 5.4.2024

Haka valmiina Veikkausliigakauden alkuun - "Haluamme ennen kaikkea nauttia jalkapallosta"

Haka valmiina Veikkausliigakauden alkuun - "Haluamme ennen kaikkea nauttia jalkapallosta"

Andy Smith näkee Hakan olevan valmis kauden avaukseen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan joukkue meni valmennusta myöten uusiksi viime kauden jälkeen.

Viisi kautta Hakan peräsimessä hienoa työtä tehneen Teemu Tainion seuraajaksi palkattiin pohjoisirlantilainen Andrew "Andy" Smith. Myös pelaajisto on muuttunut runsaasti viime kaudesta.

– Saimme mielestäni rakennettua meidän budjetillemme erittäin hyvän joukkueen. Meillä on hyvä sekoitus nuoria pelaajia ja hieman kokeneempia pelaajia. Kaikki ovat tehneet kovaa töitä ja haluamme jo aloittaa kauden, Smith toteaa malttamattomana.

Hakan talven esitykset antavat aihetta optimismiin. Liigacupissa valkopaidat putosivat niukasti jatkosta ja neljästä ottelusta oli saldona voitto, kaksi tasapeliä ja tappio. Vaikka joukkue on päässyt harjoittelemaan läpi talven Flinkenberg Areenalla, niin pelit se on joutunut pelaamaan Valkeakosken ulkopuolella, sillä kotoinen jalkapallohalli ei ole täysikokoinen.

– Harjoituskausi oli hyvin pitkä. Yksi haaste oli se, ettemme pystyneet pelaamaan harjoitusotteluita kotikentällä talven aikana ja jouduimme pelaamaan aina vieraissa.

- Jonkin verran piti välillä sopeutua tilanteisiin, mutta kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen siihen miten työskentelimme talven aikana. Olemme valmiina kauteen. Neljä kuukautta on riittävästi, Smith heittää maailman pisimmästä harjoituskaudesta.

Talven Liigacupin peleissä ja harjoitusotteluissa Haka on esittänyt aktiivista peliä, jossa joukkue puolustaa tiiviisti ja iskee pallon saatuaan nopeasti. Haka ei kuitenkaan vain kyttää vastahyökkäyksiä, vaan pyrkii rakentelemaan hyökkäyksiä myös pidemmillä pelinrakentelumalleilla. Tiivistetysti Hakan peliä voi kuvailla vauhdikkaaksi ja taistelevaksi.

Asiantuntijapiireissä Hakan pelityyliä on kuvailtu raikkaaksi tuulahdukseksi taktisesti muuten varsin tasapaksussa liigassa. Smith lupailee tulevalla kaudella nähtävän vauhdikasta ja yleisöön menevää jalkapalloa.

– Jokaisella joukkueella on oma tapansa pelata jalkapalloa ja olemme valinneet joukkueeseen sellaisia pelaajia, jotka pystyvät toteuttamaan haluamaamme pelitapaa. Meillä on hyvin nälkäinen ja kurinalainen ryhmä, mutta samalla heitä kannustetaan ilmaisemaan itseään ja olemaan luovia. Haluamme pelata energisesti ja viihdyttää kannattajiamme, mutta ennen kaikkea nauttia jalkapallosta.

Kauden avausottelu FC Haka - VPS Tehtaan kentällä lauantaina 6.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia