AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 4.1.2024

Maalivahtilupaus Interiin - poikien maajoukkuevahti Eero Vuorjoki sopimukseen

Maalivahtilupaus Interiin - poikien maajoukkuevahti Eero Vuorjoki sopimukseen

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan pelaajasopimuksen U18-maajoukkuemaalivahti Eero Vuorjoen kanssa. Hongan organisaatiosta saapuvan 191-senttisen maalivahdin sopimuksessa on myös seuran optio kaudesta 2026.

Vuorjoki debytoi miesten otteluissa Honka Akatemian paidassa viime kaudella jo ennen 17-vuotissyntymäpäiväänsä ja pelasi joukkueen riveissä lopulta seitsemässä ottelussa. Vuorjoki oli myös ylivoimaisesti P17 SM-sarjan voittaneen Hongan joukkueen pelaava maalivahti ja kauden lopussa myös Hongan Veikkausliigajoukkueen penkillä. U18-maaotteludebyyttinsä Vuorjoki teki marraskuussa samassa ottelussa Interin paidassa pelaavan Djoully Nzokon kanssa.

Päävalmentaja Vesa Vasara näkee ison potentiaalin nuoressa maalivahdissa.

– Eero on tietty minulle tuttu, hän on toiminut edustusjoukkueen ympäristössä ja harjoituksissa myös Hongassa. Hän on varmaankin yksi oman ikäluokkansa lahjakkaimmista maalivahdeista Suomessa. Hän saa nyt ison mahdollisuuden meillä Interissä, ja saadaan sitä kautta myös kilpailutilannetta lisää myös maalivahtiosastolle. Ei muuta kuin töitä, niin kaikki on mahdollista, Vasara kertoo.

Interin edustusjoukkueen maalivahtikolmikon muodostavat tällä hetkellä viime kauden ykkösmaalivahti Eetu Huuhtanen sekä vuonna 2006 syntyneet Tino Kangasaho ja Eero Vuorjoki. Osaston uusin tulokas on tuttu kasvo myös Interin maalivahtivalmentaja Ville Vastamäelle, joka valmensi kaudella 2021 Hongassa.

– Eero on erittäin lupaava ja kehityskelpoinen maalivahti. Hänellä on kaikki maalivahtipelaamisen rakennuspalikat, eikä mitään selkeitä puutteita ole. Hän on kaikissa asioissa hyvä, ja lisäksi todella motivoitunut ja erittäin kova harjoittelemaan. Erityisominaisuutena on tietysti pituus, ja lisäksi hän on ikäisekseen hyvin kypsä, niin kuin meidän muutkin maalivahdit.

– Eero on tuttu ajaltani Hongassa ja hän teki jo silloin vaikutuksen. Hän on ennen kaikkea erittäin hyvä ihminen ja persoona. Nyt kahden viime kauden aikana hän on ottanut isoja kehitysharppauksia urallaan, viime kaudella noussut myös mukaan maajoukkuetoimintaan, Vastamäki kertoo.

Lisää uutisia