AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 22.8.2023

"Paluumatka käytettiin jo keskiviikon suunnittelemiseen" - Ilves tähtää AC Oulun kaatoon myös cupissa

"Paluumatka käytettiin jo keskiviikon suunnittelemiseen" - Ilves tähtää AC Oulun kaatoon myös cupissa

Joni Lehtonen joukkoineen on valmistautunut tarkkaan cupin välierään. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtaa keskiviikko-iltana toista kertaa neljän päivän sisään AC Oulun, jonka keltavihreät onnistuivat menneenä viikonloppuna kaatamaan vieraskentällä.

Sarjapisteet matkasivat Tampereella ja sama matka on edessä oululaisilla, kun Ricardo Duarten luotsaama ryhmä saapuu keskiviikkona Ratinaan taistelemaan Suomen Cupin finaalipaikasta.

Ilves onnistui Oulussa pelatussa liigaottelussa mainiosti ottelusuunnitelmassaan ja otti kolme pistettä kolmen eri maalintekijän turvin. AC Oulu kuitenkin pystyi lauantainakin tuomaan vaihtopenkiltä peliin avainpelaajiaan ja laivastonsinisten voi odottaa saapuvan Ratinaan vahvalla kokoonpanolla.

Kokoonpanovalintojen pohtiminen ja muu valmistautuminen välieräotteluun Joni Lehtosen johtaman valmennustiimin puolesta on alkanut jo paluumatkalla Tampereelle:

- Hetken aikaa juhlittiin kolmea pistettä, mutta sitten alkoi tiukka valmistautuminen ja paluumatka bussissa käytettiin keskiviikon ottelun suunnittelemiseen, siihen miten harjoitellaan viikolla ja saadaan lauantain pelistä havaitut pointit käytäntöön, Lehtonen tiivistää.

Kysyttäessä, että onko joukkueen henkisesti helpompi valmistautua Cup-peliin, kun ottelussa on selkeä tulos-tai-ulos -konteksti:

- En ole vielä niin pitkälle ajatellut! Mahdollisesti, kun tasureita ei tarvitse (keskiviikkona) miettiä. Se antaa lisäboostin siihen, että tiedetään että pitää osua, mutta samaan aikaan takaiskumaali tekee voittamisesta paljon hankalampaa. Ehkä keskiviikko sen näyttää, pohti Lehtonen.

Suomen Cupin välierä Ilves - AC Oulu Ratinan Stadionilla keskiviikkona 23.8. kello 19.00. Cupin välierät suorina lähetyksinä myös Ruudusta.

Lisää uutisia