AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 4.8.2023

Ykkösen maalipörssin kärki jatkaa MP:ssa lainalla - KTP käytti samalla Santeri Steniuksen option

Ykkösen maalipörssin kärki jatkaa MP:ssa lainalla - KTP käytti samalla Santeri Steniuksen option

"Stenkka" on ollut kovassa maalivireessä Ykkösessä. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP:n viime kauden nousijajoukkueeseen Hämeenlinnasta kahden vuoden sopimuksella saapunut Santeri Stenius on raitapaitojen mies myös ensi kaudella.

Sopimuksessa oli optio myös kaudesta 2024 ja se on nyt käytetty.

- Päätimme yhdessä valmennuksen kanssa käyttää hänen optiovuotensa, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko sanoo.

Ykkösen kärkipaikkaa hallussaan pitävässä Mikkelin Palloilijoissa kuluvan kauden ajan lainasopimuksella erinomaisesti pelannut Stenius jatkaa kauden loppuun asti sinipaitojen joukkueessa.

Savolaisseura on tehnyt kuluvan kauden Ykkösessä 31 maalia, joista Stenius on viimeistellyt 10. "Stenkka" johtaa Ykkösen maalintekijätilastoa ainoana kaksinumeroisille luvuille päässeenä pelaajana.

- Stenkalla on menossa hyvä kausi MP:ssä. Pohdimme valmennuksemme kanssa sitä, että otetaanko hänet tänne jo nyt.

- Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että emme kutsu häntä takaisin, "Nitti" toteaa.

Stenius äityi aivan hurjaan maalivireeseen kesä- heinäkuun vaihteessa, kun hän pommitti KäPa:n ja KPV:n verkkoon kahdessa pelissä kuusi maalia eli kaksi hattutemppua.

- Kun Stenkan maaliputki alkoi reilu kuukausi sitten, ja Mikakin oli loukkaantuneena, juttelimme hänen kanssaan mahdollisesta paluusta KTP:hen.

- Päädyimme kuitenkin siihen, että on parempi pelata täysiä 90-minuuttisia MP:ssä. Ajattelimme hänen parastaan ja mies oli samaa mieltä.

Hyökkääjä on ollut tällä kaudella jokaikinen kerta Ykkösessä MP:n avauskokoonpanossa pelaten lähes joka pelissä alusta loppuun.

- Tämä oli mielestämme paras ratkaisu. Nyt hän saa tapella loppuun asti sekä noususta että maalintekijätilaston voitosta, Ikävalko tuumaa.

Lisää uutisia