AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 4.8.2023

Tainio huojentui voitosta – ”Maistuu makealta!”

Tainio huojentui voitosta – ”Maistuu makealta!”

FC Haka nappasi pisteet ja Pirkanmaan herruuden. (Kuva: Jimi Soinila)

FC Haka pääsi katkaisemaan lähes kolme kuukautta ja kaikkiaan 14 ottelua kestäneen voitottoman putkensa pitämällä Pirkanmaan herruuden itsellään 2-1-vierasvoitolla Ilveksestä. FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio jakoi pelaajilleen kiitosta pelin jälkeen.

Haka kävi lopussa todellista taistelua, kun Ilves painoi päälle hakien tasoitusmaalia. Haka pystyi kuitenkin pitämään pintansa viimeisen hetken huippupelastuksen ottaneen Aatu Hakalan johdolla.

– Hienosti jätkät taisteli – kolme kuukautta olet ilman voittoa, niin se maistuu makealta! Olen koko ajan sanonut, että hattua pitää pelaajille nostaa, vaikka vaikeaa on ollut, niin on pysytty positiivisena ja uskottu omaan juttuun, Tainio hehkutti Hakan sivujen mukaan.

– Kyllä me oltiin mielestäni parempi joukkue aina sinne 75. minuutille asti, jolloin väsähdettiin ja meiltä loppui jalat. Kaikki vaihdot käytetty ja useampi pelaaja pyysi vielä vaihtoon, niin se meni sellaiseksi taisteluksi.

– Toki meidän olisi pitänyt naulata se peli aikaisemmin. En muista montako kertaa me päästiin boksiin antamaan sitä viimeistä syöttöä, että kyllähän niistä olisi pitänyt ehdottomasti se 3-0 tehdä.

Voitolla Haka jätti jumbosijan taakseen nousten IFK Mariehamnin ja FC Lahden ohi sekä pisteen päähän Ilveksestä.

– Kaiken kaikkiaan olin erittäin tyytyväinen meidän esitykseen, huojentunut Tainio iloitsi ottelun jälkeen.

Lisää uutisia