AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 27.7.2023

FC Haka ei aio lyödä hanskoja tiskiin – ”Useilla osa-alueilla on selvästi tarvittu muutosta”

FC Haka ei aio lyödä hanskoja tiskiin – ”Useilla osa-alueilla on selvästi tarvittu muutosta”

FC Haka yrittää kääntää kurssinsa. (Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä)

FC Hakan kausi ei ole sujunut tavoitteiden mukaisesti. Tulosten saavuttamiseksi seura toteuttaa nyt monipuolisesti muutoksia.

Haka on tehnyt ensimmäiset peliliikkeensä kesän siirtoikkunan aikana, kun pelaajistoa ovat saapuneet vahvistamaan Elias Mastokangas, Alberto Alvarado Morin sekä Maissa Fall. Lisäksi valmennusta on vahvistettu Kari Martosella.

FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttusen mukaan seura on käärinyt hihansa kääntääkseen kurssinsa.

- Useilla osa-alueilla on selvästi tarvittu muutosta. Sen eteen on tehty määrätietoisesti töitä jo pidemmän aikaa, kertoo Huttunen seuran tiedotteessa.

- Pelissä on ollut ongelmia niin hyökkäämisen kuin puolustamisenkin saralla. Siksi vahvistuksia pelaajapuolella hankitaan jokaiselle kentän osalle, keskilinjaa korostaen, hän jatkaa.

FC Hakan joukkueesta pois ovat siirtyneet Tiemoko Fofana ja Kristian Yli-Hietanen. Lisäksi pitkäaikaisesti loukkaantuneet Vigori Gbe ja Anthony Herbert ovat niin ikään poissa. Herbertin jalka murtui viime torstain Crusaders-ottelussa ja edessä on leikkaus sekä pitkä kuntoutus.

- Yksiselitteinen tavoitteemme on pelata Veikkausliigassa myös ensi vuonna. Tehdyt muutokset ovat merkittäviä ja ovat vaatineet myös paljon valmistelua. Keskeneräisistä asioista ei ole voitu tietenkään kertoa, vaikka ymmärrämme hyvin, että kannattajien joukossa odotukset joukkueen vahvistamiseksi haastavassa tilanteessa ovat olleet isot, kertoo Huttunen.

- Olemme koko kauden saaneet upeasti tukea yleisöltä niin Tehtiksellä kuin muutenkin. Siitä iso kiitokseni kaikille kannattajille. Nyt syksyä, ja muutosta parempia tuloksia kohti tuki on vielä entistäkin tärkeämpää, kiittää Huttunen nöyrästi.

FC Haka on pelannut tänä vuonna Veikkausliigassa 16 ottelua ja kerännyt 12 pistettä. Sarjaa on jäljellä vähintään 11 ottelun verran. Haka palasi europeleihin 15 vuoden tauon jälkeen Konfernssiliigassa 1. karsintakierroksen otteluissa Crusaders FC:ia vastaan. Selkeä tavoite on pelata Veikkausliigassa myös vuonna 2024, jolloin FC Haka viettää 90-vuotisjuhlavuottaan.

- Alkukauden tulokset eivät ole olleet tavoitteemme mukaisia. Ymmärrämme hyvin seuran kannattajien korkeat odotukset ja huonoista tuloksista seuranneet pettymykset. Arvostamme paljon myös sitä huolta ja painetta tason nostamiseksi, jota viime aikoina seuran kannattaja ovat tuoneet esiin. Se kertoo kuinka tärkeä asia oma seuramme meille jokaiselle on. Yhdessä olemme selvinneet haastavista tilanteista ennenkin, ja yhdessä menemme tästäkin eteenpäin. Tulosten eteen tehdään jokaisella toiminnan osa-alueella töitä taukoamatta, Huttunen niputtaa.

Lähde: FC Hakan tiedote
Lisää uutisia