AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 19.7.2023

​"Lähtöasetelmat ovat 50-50" – FC Tobolin päävalmentajalta kehuja Hongalle

​"Lähtöasetelmat ovat 50-50" – FC Tobolin päävalmentajalta kehuja Hongalle

Milic Curcic Myyrmäen Jalkapallostadionilla keskiviikkona. (Kuva: Veikkausliiga)

FC Honka ja FC Tobol ratkaisevat torstaina jatkopaikan UEFA:n Konferenssiliigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta. Otteluun lähdetään Tobolin kotonaan hankkimassa 2-1-johtoasemassa.

Tobolin päävalmentaja Milic Curcic nostaa avausottelusta kohteliaasti ensimmäisenä esille Hongan hyvän esityksen.

- Peli oli meille vaikea, koska tiesimme että honka on erittäin hyvä joukkue. he pelaavat hyvää syöttöpeliä ja heillä on taitavia pelaajia. Honka myös pelasi ensimmäisessä osassa erittäin hyvin etenkin puolustuksessa ja heillä oli myös muutama hyvä hyökkäys, Curcic kertasi keskiviikkona Tobolin viimeistelyharjoituksen alla.

Honka johti ottelua vielä tauolla, mutta Tobol käänsi kamppailun edukseen maalin erolla.

- Puhuimme tauolla kopissa tästä ja pyrimme saamaan lisää voimaa hyökkäykseen ja, luojan kiitos, onnistuimme tekemään myös maaleja. Loppujen lopuksi olisimme voineet tehdä useammankin maalin. Sääli ettemme siinä onnistuneet siinä. koska torstaina on edessä kova peli ja taistelu paikasta jatkossa.

Joka tapauksessa Curcic piti viime torstain ottelua kaiken kaikkiaan tasokkaana.

- Honka ei varsinaisesti yllättänyt, tiesimme että kyseessä on hyvä joukkue. Heillä on kokeneita pelaajia ja nuorempia pelaajia – kaikki laadukkaita pelaajia. He kontrolloivat hyvin peliä ja kenttää ja he pelasivat viime viikolla hyvän pelin. Ottelu oli minusta kaikkineen hyvää jalkapalloa, tilanteita oli paljon ja tilanteet vaihtuivat nopeasti. Hyvin avointa peliä, siitä yleisö pitää; Curcic muistuttaa.

- Toivon, että näemme avointa peliä myös torstaina ja teemme kaikkemme, että me pääsemme jatkoon. Näen että mahdollisuudet ovat 50-50, voisi sanoa, että torstain otteluun lähdetään 0-0-tilanteesta.

Eurocupien merkityksestä puhutaan Suomessa paljon joka vuosi ja karsinnoissa eteneminen on myös kazakstanilaisjoukkueelle erittäin iso asia. Tammikuussa Tobolin peräsimeen tarttunut 42-vuotias serbivalmentaja janoaa jarkopaikkaa monesta syystä.

- Jatkopaikka olisi meille todella tärkeä, koska meillä on paljon uusia pelaajia ja myös minä uutena. Olemme antaneet enemmän tilaisuuksia nuorille pelaajille ja etenkin heille olisi tärkeää päästä jatkoon. Totta kai se olisi tärkeää koko seuralle ja kotikaupungillemme, Cuncic sanoo.

Viimeistelyharjoituksen yhteydessä Myyrmäen Jalkapallostadion toi myös yhden yllätyksen Cuncicille vasta aivan ottelun aattona.

- Kuulin vasta tänään [keskiviikkona] että pelialustana on tekonurmi ja se tuli aika yllätyksenä. Oletin, että pelaisimme luonnonnurmella kuten Honkakin yleensä pelaa ja me myös harjoittelemme luonnonnurmella, joten sopeutuminen on melkoinen haaste.

- Minusta jalkapalloa kuuluisi pelata luonnonnurmella, mutta sama kenttä tämä on molemmille ja pyrimme pelaamaan jalkapalloa niin hyvin kuin osaamme.

FC Honka – FC Tobol Myyrmäen Jalkapallostadionilla torstaina 20.7. kello 19.00 (pääsyliput). Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä (maksullinen) myös SolidSportilta tästä.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia