AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 13.7.2023

Rajamäki povaa kovia koitoksia Hongalle ja Hakalle

Rajamäki povaa kovia koitoksia Hongalle ja Hakalle

FC Haka ja FC Honka ovat tositoimissa Konferenssiliigan karsinnoissa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK aloitti europelit voittamalla Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa Larnen 1-0. Torstaina on FC Hongan ja FC Hakan vuoro aloittaa Konferenssiliigan karsinnat.

Honka joutuu kovaan paikkaan, kun se matkustaa Kazakstaniin Tobolin vieraaksi ensimmäisessä osaottelussa. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäen mukaan haastava matkustus vieraspeliin saattaa vaikuttaa joukkueeseen.

- Kun tämän ikäisenä äijänä miettii, niin ne ovat eksoottisia matkoja ja hienoja kokemuksia, joista jää pitkäksi aikaa muisteltavaa ja muuta. Mutta Hongan joukkueella, äärimmäisen haastava matkustustapa, miten sinne mennään, miten sinne matkat järjestetään. Ne ovat myöskin isot kuluiltaan sille seuralle. He ovat kovassa fyysisessä rasituksessa. Seinäjoelta tultu ja nyt lähdetään seuraavaan matsiin. Honka kovassa peliruuhkassa ja heillä on edelleen myöskin se maalinteko-ongelma siellä ratkaistavana, Rajamäki pohdiskelee Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Rajamäki näkee kuitenkin vierasaloituksen Hongalle hyödyllisenä.

- On se todella kova haaste näihin olosuhteisiin mennä pelaamaan, vaikka mielestäni Honka tässä suosikki onkin, mutta ei tämä helpolla tule. Hongan etuna on se, että se pääsee aloittamaan vieraissa. Yleensä nämä alkuvaiheen karsintapelit, kumpikaan joukkue ei tunne niin hyvin toistaan, niin ikään kuin pikkuisen varovasti lähdetään liikkeelle. Se voi olla Hongan etu, että se kakkospeli pelataan Espoossa. Sitten pitää muistaa, että Kazakstanin joukkueella on haastava matka Espooseen. Katsotaan sitten, kumpi menee tästä otteluparista jatkoon.

Haka puolestaan aloittaa ottelut kotikentällään pohjoisirlantilaista Crusaders FC:tä vastaan. Haka on pelannut Veikkausliigassa yli kaksi kuukautta ilman voittoa, mutta Rajamäki näkee euro-ottelut Hakalle mahdollisuutena kääntää joukkueen kurssi.

- Tämä voi ikään kuin kääntyä mahdollisesti positiiviseksi Hakalle. Ikään kuin pieneksi breikiksi Veikkausliigasta. Menemällä tästä jatkoon, niin Haka voi kääntää tämän koko kauden pelaamisensa. Kolikon toinen puoli on, että jos tästä tiputaan, ja Haka ei mene jatkoon, niin sitten onkin haastavampi asia, että miten sitten jatketaan tämän otteluparin jälkeen, koska Veikkausliiga on erittäin tiukka Hakan osalta tällä hetkellä, arvioi Rajamäki.

Uusin Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

Lisää uutisia