AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 7.7.2023

Ruudun selostaja hekumoi lauantain huippukamppailua – ”Valtava peli”

Ruudun selostaja hekumoi lauantain huippukamppailua – ”Valtava peli”

Honka ja SJK iskevät yhteen lauantaina. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Ruudun selostaja Kim Kallström on kopissa lauantaina, kun Ruudun studio-otteluna pelataan SJK-FC Honka. Kallström odottaa tulevaa ottelua suurella mielenkiinnolla.

Ottelu on molemmille äärimmäisen tärkeä, sillä SJK haluaa pysyä mukana mestaruuskyydissä, kun taas FC Honka haluaa nousta mukaan kärkikahinoihin. Kallström odottaakin ottelua vesi kielellä.

- Tämä SJK-Honka on valtava peli. Honka haluaa olla mukana mitalikamppailussa, se ei ole edelleenkään mahdotonta, mutta tällaiset, kuten Metroderby, jossa menetti voiton viime hetkellä, niin nämä SJK-pelit on sellaisia, joista pitää hoitaa pinnat. Sitten kärki tasoittuisi entisestään ja Honka saisi kärkikolmikkoa kiinni. Kyllä se vaan vaatii Hongalta ihan hemmetinmoista suoritusta Seinäjoella, mutta kyllä tässä on kaikki ainekset ihan huippumatsiin, Kallström ennakoi Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Ottelussa nähdään mielenkiintoinen asetelma, kun vastakkain on ehkä Veikkausliigan parhaiten toimiva puolustus sekä maalinteon kanssa tuskaillut Honka.

- Tämä on mielenkiintoinen, koska Hongalla on ollut aika krooninen maalinteko-ongelma koko kauden. Nyt niillä on vastassa yksi sarjan parhaimmista puolustuksista. Siinä mielessä voisin uskoa lähtökohtaisesti vähämaaliseen otteluun, joka ratkeaa pieniin asioihin.

- Hongalla ei ole oikeasti yhtään ainoaa hyökkääjää joukkueessa. Kun Agon Sadiku lähti pois, niin Juan Alegria kyllä juoksee ja tekee töitä, mutta ei se ole ikinä lähelläkään maalia. Ja mielestäni hyökkääjälle olisi tärkeää, että se olisi edes näennäisesti vaarallinen. Sitä hän ei ole, ikävä kyllä.

Molemmat joukkueet pyrkivät pelaavaan jalkapalloon, jossa palloa liikutetaan lyhyillä syötöillä kärsivällisesti rakennellen, mutta Kallström uskoo kuitenkin, että pelin luonne tulee olemaan erilainen.

- Itse matsista uskon, että siitä tulee ihan samperin kova taistelu. Yksinkertaisesti siinä ei jalkapallon viihdyttäviä asioita nähdä, mutta luulen, että taktisia puolia nähdään enemmänkin ja siellä voi muodostua kovia kaksinkamppailuja. Pelaajat, jotka ovat koko ajan iholla toistensa kanssa. Vähän erilaista mielenkiintoa peliin.

SJK on hyvissä asetelmissa kärkitaistelun osalta, mutta Hongan on voitettava, mikäli se haluaa kammeta itsensä mukaan. Kallström heittääkin suurimmat paineet Espoon suuntaan.

- Honka ei missään tapauksessa saa tätä peliä hävitä. SJK:lla vähän sama juttu, mutta koen, että Hongalla on tässä ne suurimmat paineet. Jos ne eivät tästä kolmea pistettä ota, niin ne alkaa karata vähän liian kauas. Saa nähdä mitä käy, mutta veikkaukseni on, että SJK on vähän vahvempi, mutta miten paljon, niin sitä en osaa kertoa.

Tuorein Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

SJK-FC Honka lauantaina 8.7. OmaSp Stadionilla kello 17.00 alkaen. Ruudun studio-osuus ottelusta alkaa kello 16.15.

Lisää uutisia