AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 18.5.2023

Ruudun selostaja kaipaa FC Lahdelle maalintekijää – ”Ei ole takuuvarmaa maalinsylkijää”

Ruudun selostaja kaipaa FC Lahdelle maalintekijää – ”Ei ole takuuvarmaa maalinsylkijää”

FC Lahti on päässyt tuulettamaan maalia yhdessä Veikkausliigapelissä tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti matkustaa lauantaina Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Ruudun selostaja Velja Engström pitää lahtelaisten alkukautta kaksijakoisena.

FC Lahdella on viisi ottelua pelattuna ja tilillä on kuusi pistettä yhdestä voitosta ja kolmesta tasapelistä. Lahtelaisten alkukautta häiritsi muun muassa joukkuetta vaivannut sairastumisaalto, jonka vuoksi myös yksi sen otteluista jouduttiin siirtämään.

Engström pitää lahtelaisten kauden alkua pääosin positiivisena.

- Tosi erikoinen, mutta mielestäni hyvä alkukausi isossa kuvassa. Aika paljon haasteita, aika paljon tapahtumia, tietysti se yhden ottelun siirtäminen näiden sairasteluiden vuoksi. Mielestäni alkukausi on ollut kaksijakoinen.

- He ovat taistelleet sellaisia pisteitä tasapeleillä, joita he eivät viime kaudella saaneet. Mielestäni he ovat vähän heikommista peleistä pystyneet tappelemaan sen pisteen, Engström analysoi Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Yksi lahtelaisten akilleenkantapää on ollut maalinteko. Se on jäänyt neljästi maaleitta viidessä pelaamassaan ottelussa eikä keskiviikon Suomen Cupin ottelussa Nelosen Kypärämäki Rangersiakaan vastaan syntynyt kuin yksi osuma selkeästä hallinnasta huolimatta. Lahtelaisten edellinen Veikkausliigaottelu KTP:tä vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin.

- Se oli hyvä esitys, mutta Lahti ei onnistunut lukuisista paikoista tekemään maalia. Olisi pitänyt tehdä maali ja voittaa peli. Siinä oli missattua rankkariakin. Jossain takaraivossa minulla on ollut alkukauden ajan sellainen ajatus, että tässä voi muodostua isoksi ongelmaksi se, että siellä ei ole sellaista takuuvarmaa maalinsylkijää. Tai oikeastaan ei puhuta edes maalinsylkijästä, vaan puhutaan kaverista, joka pystyisi edes silloin tällöin tekemään maaleja. Lahti on tehnyt tasan yhdessä ottelussa maaleja tällä kaudella. Se voi kostautua jossain vaiheessa vaikka peli-ilme on pääsääntöisesti ollut, varsinkin jos verrataan siihen vaikeaan viime kauteen, niin tosi hyvä, arvioi Engström.

Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lauantainen KuPS-FC Lahti on viikonlopun Ruudun studio-ottelu.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia