vko.20 // 18.5.2023

​IFK Mariehamn varmasti jatkoon cupissa – Abdulfattah Asirille kaivattuja onnistumisia

Abdulfattah Asiri sai maalitilinsä IFK-paidassa auki. (Kuva: IFK Mariehamn)

IFK Mariehamn ei antanut Kakkosen PPJ:n yllättää Suomen Cupissa, vaan haki keskiviikkona varman 3-0-voiton Helsingistä.

Kovassa tuulessa Jätkäsaaressa pelattuun otteluun IFK Mariehamn sai hyvän alun, kun Jiri Nissinen löysi Oskari Sallisen rangaistusalueella jo kolmannella peliminuutilla, Sallinen kääntyi ja sijoitti takatolpan juureen 0-1.

Grönvitt hallitsi ottelua, mutta PPJ oli sinnikäs vastustaja. 38. minuutilla johto kuitenkin tuplaantui. Ensi kertaa IFK-avauksessa pelannut Abdulfattah Asiri riisti pallon vasemmalla, eteni päätyrajaa kohti ja antoi hyvän keskityksen, josta vauhdilla tilanteeseen tullut Leo Andersson puski pallon verkkoon.

Toiselle jaksolle PPJ tuli vahvasti ja sai useammankin kulmapotkun, mutta ratkaisu nähtiin toisessa päässä 54. minuutilla. Dé keskitti vasemmalta ja Asiri ajoitti juoksunsa erinomaisesti ja ohjasi sisäsyrjällä tolpan kautta lukemiksi 0-3.

Enempiä osumia ei nähty ja IFK Mariehamnille jäi jatkopaikan lisäksi käteen etenkin selkeät viitteet Asirin pääsemisestä vähitellen täyteen pelivireeseen.