AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 4.5.2023

Pekka Lagerblom uskoo KuPS:n nousevan kärkitaisteluun – ”Ei voi antaa liikaa löysää”

Pekka Lagerblom uskoo KuPS:n nousevan kärkitaisteluun – ”Ei voi antaa liikaa löysää”

KuPS ja HJK iskevät yhteen perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS on muutaman tahmean alkukauden ottelun jälkeen päässyt takaisin voittojen tielle. Ruudun asiantuntija Pekka Lagerblom uskoo KuPS:n olevan kärkisijoilla jälleen tällä kaudella.

KuPS koki niin talven aikana kuin jo alkukaudesta isoja muutoksia. Ensin päävalmentaja vaihtui Simo Valakarista Pasi Tuuttiin ja nyt joukkue menee Jani Honkavaaran ohjauksessa. Lisäksi pelaajistossa tapahtui muutoksia aivan kauden alle saakka, joten Lagerblom uskoo joukkueen parhaiden päivien olevan vielä edessä.

- Kun joukkueeseen tulee isompi määrä uusia pelaajia, niin onhan se, että pelaajat oppivat tuntemaan toistensa tavat ajatella pelistä. Kuten olemme nähneet ihan huipputasolla, niin se ei käy ihan päivässä tai toisessa tai kuukaudessa. Kyllä sille täytyy antaa aikansa, Lagerblom mietiskelee tuoreimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

KuPS pääsee lähtemään perjantaiseen HJK-otteluun kaksi peräkkäistä voittoa alla. Lagerblom uskoo, että KuPS nähdään tälläkin kaudella tiukasti mestaruus- ja mitalitaistelussa.

- Varmasti ja uskon, että Kuopiossa on alettu ajattelemaan jalkapalloa, että missä heidät halutaan nähdä kauden loppupuolella, taistelemassa niistä mitalisijoista ja eurocup-paikoista. Siinäkään mielessä ei voi antaa liikaa löysää, HJK lähtee kirimään ja ottaa sen plus kymmenen pisteen etumatkan. Mitä pidempi on, niin sen vaikeampi kiriä.

- Nyt peli on alkanut sujua keinolla millä hyvänsä, kolme pistettä, kaksi voittoa, on aika iso ero kahteen tai nollaan. Sillä nousee alkukaudesta aika monta sijaa. Sitten, jos saa hyvän putken päälle, niin voidaan olla aika nopeasti niillä omilla, halutuilla sijoilla.

Tuorein Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

KuPS-HJK perjantaina kello 18.15 Väre Areenalla. Ottelu on samalla KuPS:n 100-vuotisjuhlaottelu ja samalla Ruudun studio-ottelu. studio-osuus alkaa jo klo 17.30 Ruutu+:ssa. Asiantuntijoina toimivat Markku Kanerva ja Pekka Lagerblom. Tero Karhu isännöi.

Näet kauden kaikki Veikkausliigaottelut suorina lähetyksinä Ruutu+:ssa.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia