AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 15.4.2023

HJK-luotsi Koskela tyytyväinen voittoon - "Vaasa on vaikea paikka pelata"

HJK-luotsi Koskela tyytyväinen voittoon - "Vaasa on vaikea paikka pelata"

Kuva: Apollo Photo

HJK väänsi lauantaina VPS:n vieraana pisteet matkaansa loppuhetkien hiukan onnekkaallakin osumalla.

Ottelun kuva oli alusta loppuun saakka melko samanlainen. HJK hallitsi palloa ja pyrki murtautumaan tiiviin VPS-puolustuksen ohi, ja vaasalaisten pallonhallintajaksot olivat lyhyitä. Etenkin ensimmäisellä jaksolla pelin painopiste oli käytännössä koko ajan VPS:n puolustuskolmanneksella, mutta aivan A-luokan maalipaikkoja ei Klubi onnistunut luomaan, sillä viimeiset ratkaisut jäivät hieman vajaiksi.

– Pelasimme toisen jakson alkua lukuun ottamatta ihan hyvän vieraspelin. Vaasa on vaikea paikka pelata, ja VPS on inhottava vastustaja: todella fyysinen ja vaarallinen erikoistilanteissa. Hoidimme ne kuitenkin yhtä erikoistilannetta ja keskitystä lukuun ottamatta todella hyvin, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK sai loistavan tilaisuuden siirtyä johtoon tunnin kohdalla, kun Topi Keskinen hankki Klubille rangaistuspotkun. Bojan Radulovic ei kuitenkaan onnistunut vielä siirtämään Klubia johtoon, vaan ratkaisua saatiin odottaa 82. minuutille saakka. Rangaistusalueelle nousseen Pyry Soirin syöttö yritti löytää tiensä Radulovicin jalkaan, mutta pallo kimposi VPS-puolustajasta verkon perukoille.

Maalin jälkeen HJK pelasi kypsästi eikä antanut pienintäkään mahdollisuutta kotijoukkueen tasoitukselle.

– Pelasimme johtoasemassa erittäin hyvin. Siinä näkyi se, että olimme ottelun aikana pystyneet liikuttelemaan palloa tarpeeksi ja väsyttämään VPS:n – he olivat aika poikki lopussa. Liikutimme palloa fiksusti ja tapoimme sitä kautta viimeiset minuutit pois, totesi Koskela.

Lisää uutisia