AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 14.1.2023

Pasi Tuutin pesti KuPS-ruorissa alkoi voitolla - "Suuri unelmani on KuPS:n päävalmentajana toimiminen"

Pasi Tuutin pesti KuPS-ruorissa alkoi voitolla - "Suuri unelmani on KuPS:n päävalmentajana toimiminen"

Pasi Tuutti katsoo eteenpäin KuPS:n kanssa. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS.ssa pikakomennuksella valmennusvastuun ottanut Pasi Tuutti avasi uransa vt. päävalmentajana 6-1-voitolla Kuopion Elosta lauantaina.

Kakkosvalmentajana aiemmin toiminut Pasi Tuutti ensimmäisen tapahtumansa väliaikaisena päävalmentajana suoraan ottelulla lauantaina.

- Tuotiin heti muutama painopiste pelisuunnitelmaan. Esimerkiksi aktiivinen vastaprässi pallon menetysten jälkeen toimikin, kiitti Tuutti joukkuettaan Savon Sanomille.

- Olin tosi tyytyväinen pelaajien ilmeeseen kentällä.

Simo Valakarin pestin päättyminen KuPS:ssa ratkesi loppuviikolla. Tuutti ei enää katsellut taakseen menneitä muistellen. Hän kertoi, että hänelle sopisi jatkaa tehtävässään pitempäänkin kuin nyt pakkoraossa syntynyt aika.

- Suuri unelmani on ollut KuPS:n päävalmentajana toimiminen, kertoi Tuutti.

Hän perii valtavasti vastuuta Valakarin jäljiltä, sillä KuPS:n täytyy hankkia vahvistuksia ainakin hyökkäykseen ja topparin tontille.

- Onneksi meillä on vahvaa yhteenkuuluvaisuutta tunteva valmennusryhmä, jossa kaikille on jo vankka savolainen tausta. Olemme monista asioista yhtä mieltä ja keskustelua on helppoa käydä, tuumi Tuutti.

- Esimerkiksi fysiikkavalmentajamme Mika Lähderinne on Suomen paras mies työssään, Tuutti kehaisi ja antoi suuren arvon videovalmentaja Viki Savosen, maalivahtivalmentaja Joonas Pöntisen, apuvalmentaja Issa Thiawin ja fysioterapeutti Joonas Ojantien ammattimaiselle työlle.

- Myös Issa on jo kuopiolaistumassa hyvää vauhtia, sanoi Tuutti.

Senegalista Suomeen tullut Thiaw pelasi KuPSissa, mutta polvivamma päätti hänen uransa kolme vuotta sitten. Thiaw löysi itselleen uuden ammatin Kuopiosta, jossa hän asuu perheensä kanssa.

Tuutti korostaakin ryhmänsä tiimihenkeä, joka oli yksimielinen Valakari-asiassakin.

- Meillä tehdään isotkin päätökset yhdessä toisiamme kuunnellen, oli Tuutin näkökulma joukkueen rakentamiseen.

Liigacup alkaa jo kahden viikon päästä. Otteluissa voi olla kolme testipelaajaa, ja ainakin yksi mies saapuu testiin jo maanantaina.

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia